Merita Citit

ANPC a închis temporar o cafenea din Sectorul 3 al Capitalei

O cafenea din Sectorul 3 al Capitalei a fost amendată și închisă temporar de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). S-au constatat mai multe nereguli în locație care ar fi pus în pericol sănătatea clienților. ANPC a primit sesizări cu privire la aceste probleme și a efectuat o verificare la cafeneaua Starbucks din București Mall. Conform unui comunicat emis de ANPC, au fost identificate mai multe nereguli care au dus la închiderea temporară a magazinului.

„În urma unei sesizări primite la Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB), o echipă de control a desfășurat o acțiune de verificare la magazinul Starbucks, aparținând operatorului economic Amrest Coffee SRL, situat în București Mall, din sectorul 3 al Capitalei.

Acțiunea s-a derulat în cadrul programului Academia Comisarilor, dedicat tinerilor comisari care se specializează alături de colegii lor cu experiență, în teren. După verificările realizate, comisarii CPCMB au constatat o serie de abateri și au aplicat următoarele sancțiuni”.

Horia Constantinescu, președintele ANPC, a făcut o declarație referitoare la cafeneaua respectivă, afirmând că s-au constatat numeroase nereguli care au condus la aplicarea unor sancțiuni dure. Printre acestea se numără o amendă contravențională de 5.000 de lei, oprirea definitivă a utilizării produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor.


„Cafea cu gust ciudat! Gust dat de indolență și nepăsare! Așteptări mari, rezultate mici!”

ANPC a descoperit mai multe nereguli în urma controlului efectuat la cafeneaua Starbucks din București Mall, printre care folosirea unor vitrine de vânzare neigienizate, cu impurități și resturi alimentare, precum și fructe tratate cu pesticide pentru fresh-uri. De asemenea, au fost găsite și alte deficiențe precum pavimentul neigienizat.

Președintele ANPC, Horia Constantinescu, a postat un clip video pe pagina sa de Tik Tok, în care a prezentat aceste nereguli găsite în cafenea. Ca urmare, au fost aplicate mai multe sancțiuni, printre care o amendă contravențională în valoare de 5.000 lei, oprirea definitivă a utilizării produselor alimentare neconforme și oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficiențelor.

Previous Article7 PAȘI PENTRU A LĂSA TRECUTUL ÎN SPATE ȘI A ÎNCEPE SĂ TRĂIEȘTI ÎN MOMENTUL PREZENTNext ArticleSpitalul Clinic Colentina va avea un nou corp, ce va fi destinat secției de ortopedie
x
Da-mi un "Like":