Merita Citit

Un nou parc în Sectorul 6, asta își dorește PMB

Primăria Municipiului București intenționează să construiască un nou parc în Sectorul 6. Pentru a realiza acest spațiu verde, administrația publică a solicitat transferul unui teren de aproape 11.400 de metri pătrați din domeniul public al statului în domeniul public al municipiului București.

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului General al Municipiului București, care va avea loc joi, 30 martie 2023, se va discuta un proiect de hotărâre referitor la construcția noului parc din Capitală. Acesta va fi amplasat în Sectorul 6, pe Bulevardul Doina Cornea (fostul Bulevard Vasile Milea) numărul 5G, și va avea o suprafață de 11.382 de metri pătrați.

Proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Hotărârii Consiliului General nr. 689/05.12.2022, privind solicitarea către Guvernul României de adoptare a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului din domeniul public al statului, in domeniul public al municipiului București.

Potrivit informațiilor furnizate de Primăria Municipiului București (PMB), dacă noul parc va fi realizat, amenajarea acestuia va fi efectuată de către Primăria Sectorului 6 (PS6). Se preconizează că parcul va fi finalizat într-un termen de 24 de luni de la preluarea terenului de către PMB.

În ceea ce privește lucrările de amenajare a parcului, acestea vor include:

  • Realizarea zonelor de agrement și odihnă
  • Plantarea de flori și arbori
  • Reamenajarea aleilor existente
  • Crearea de noi alei
  • Montarea de mobilier urban, coșuri de gunoi și bănci

Suma necesară pentru finalizarea proiectului și amenajarea spațiului va fi asigurată din bugetul local al Sectorului 6 al Municipiului București sau din alte surse legale. Pentru mai multe informații cu privire la acest proiect, persoanele interesate pot accesa ACEST link.

Previous Article9 Pași simpli pentru a pune capăt rapid inflamației din corpul tăuNext ArticleUn tânăr a intrat noaptea trecută cu mașina în gardul Parlamentului
x
Da-mi un "Like":