Merita Citit

Bulevardul Constantin Brâncoveanu din București va deveni bulevardul magnoliilor, a anunțat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a anunțat pe pagina sa de Facebook că arborii de pe scuarul care separă sensurile de mers de pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu vor fi înlocuiți cu frumoasele magnolii care colorează Bucureștiul în primăvară. El speră ca acest loc să devină unic și să atragă oamenii doar pentru a face fotografii.

În locul arborilor de pe scuarul care desparte sensurile de circulație, am început să plantăm magnolii, pentru ca frumusețea acestor delicate flori de primăvară să facă din acest bulevard un loc unic, în care oamenii să vină, fie doar și pentru o fotografie. Plus că această plantă rămâne verde tot timpul anului.

Potrivit declarațiilor primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, arborii care vor fi îndepărtați din zona respectivă vor fi replantați în Parcul Orășelul Copiilor, unde se află plaja ecologică.

Arborii care au făcut aerul mai curat în tot acest timp pe Bulevardul Constantin Brâncoveanu vor fi replantați în Parcul Orășelul Copiilor, în zona plajei ecologice, pentru un plus de intimitate și, bineînțeles, de umbră și răcoare pentru cei care doresc să se relaxeze în aer liber, a spus Daniel Băluță.

Magnoliile plantate pe bulevardul Constantin Brâncoveanu vor fi incluse pe Harta Magnoliilor din București, un mic proiect inițiat de Diana Robu în 2021. Pentru cei interesați să exploreze orașul și să descopere cele mai frumoase magnolii, creatorul hărții a anunțat că aceasta a fost actualizată recent.

Atât locuitorii din București, cât și cei din afara orașului sunt invitați să exploreze frumusețea magnoliilor și să facă poze deosebite pentru Instagram. Diana Robu a mărturisit că a folosit harta mai mult decât oricând în această perioadă.

Astăzi însă am folosit harta ca niciodată până acum: m-am dus pe străzile pe care nu era niciun pin, unde am văzut mai harta mai golașă, țop și eu. Și am descoperit străzi ticsite de culoare, a declarat creatoarea hărții ieri printr-o postare făcută pe pagina de Facebook „Harta Magnoliilor”.

În plus, s-a descoperit și o magnolie galbenă, care va fi marcată cu un semn special pe hartă, pentru a fi mai ușor de identificat.

Deși harta a fost concepută doar pentru magnoliile din București, oamenii din toată țara s-au plimbat virtual pe străzile orașului pentru a admira frumusețea acestor plante.

Anul trecut, cineva a avut această idee năstrușnică, mie nici nu-mi trecuse vreodată prin minte. Nu era din București, așa că s-a plimbat virtual prin oraș, la vânătoare de magnolii, cu harta ca reper, a spus Diana Robu.

Cei care doresc să consulte Harta Magnoliilor vor avea parte de o experiență plăcută și relaxantă, plină de culori vii și magnifice.

Previous ArticleSâmbătă, 25 martie 2023, a avut loc primul târg de adopții ASPA din acest anNext ArticleRobert Negoiță vrea ca persoanele ce dețin motociclete și scutere să obțină locuri de parcare de reședință
x
Da-mi un "Like":