Merita Citit

Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone, restricţionată în Piaţa Unirii din Bucureşti

Circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone este restricţionată de marţi în Piaţa Unirii, anunţă Primăria Sectorului 4, care precizează că mijloacele de transport în comun şi autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt exceptate, informează Agerpres.

Autovehiculele de peste 3,5 tone nu vor mai avea acces în centrul Capitalei, în perimetrul delimitat de următoarele artere: bd. Mircea Vodă – str. Sfânta Vineri – Calea Moşilor – str. Colţei – str. Doamnei – Calea Victoriei – bd. Naţiunile Unite – bd. Libertăţii – bd. Regina Maria – str. 11 Iunie – bd. Mărăşeşti, conform noului plan de reglementare aprobat.

Mijloacele de transport public aparţinând Societăţii de Transport Bucureşti, precum şi autospecialele de intervenţie în situaţii de urgenţă sunt exceptate de la această restricţie.

Zona este semnalizată cu indicatoare de interzicere cu semnificaţiile: „accesul interzis autovehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone cu adiţionalul – cu excepţia mijloacelor de transport public, STB” şi „traseu de urmat pentru autovehiculele având masa mai mare de 3,5 tone”.

Măsura implementată a primit aviz din partea Comisiei Tehnice de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti şi a Brigăzii Rutiere la începutul acestui an şi vizează protejarea Planşeului Unirii, încadrat, conform celei mai recente expertize tehnice, în starea tehnică IV – nesatisfăcător.

Recomandarea specialiştilor privind restricţionarea circulaţiei rutiere a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone în Piaţa Unirii a avut la bază şi identificarea celor două tasări ale sistemului rutier, evidenţiate în ianuarie, în zona Pasajului rutier Unirii, la intersecţia bulevardelor Corneliu Coposu şi I.C. Brătianu, precum şi în zona Planşeului Unirii, la intersecţia dintre Splaiul Independenţei şi strada Halelor.

Autoritatea locală face apel la şoferi să respecte întocmai semnificaţia indicatoarelor rutiere instalate pe arterele care delimitează perimetrul marcat de restricţii.

Previous ArticlePlângere penală după evacuarea cu scandal din miezul iernii din București. Cinci oameni acuză autoritățile de tortură, abuz în serviciu și violare de domiciliu Next ArticlePREȚURI MARI. O altă versiune a realității din Piața Obor decât cea din Financial Times: „Am clienți cărora le dau pe datorie”. De ce a ajuns ceapa să coste 8 lei kilogramul și castraveții 20
x
Da-mi un "Like":