Merita Citit

Furt de lalele la prima oră a dimineții în București

În dimineața zilei de 29 martie 2023, două femei au fost surprinse de camerele de supraveghere în timp ce furau lalele dintr-un spațiu public din zona Orizont. Ele au fost prinse în flagrant delict de polițiștii locali din Sectorul 6.

Două femei, una în vârstă de 50 de ani și cealaltă de 47 de ani, au fost surprinse în timp ce sustrăgeau lalele cu bulbi în zona Orizont; cele două au fost surprinse de camerele de supraveghere în timp ce furau plantele în jurul orei 05:50. Una dintre femei locuiește în Sectorul 3, iar cealaltă în Sectorul 5, a precizat Primăria Sectorului 6 pe pagina sa de Facebook:

Ne bucură privirea ori de câte ori trecem pe lângă ele, unii le fotografiem și avem grijă să le păstrăm cât mai mult. Alții, dimpotrivă!, au mai zis reprezentanții Primăriei.

Femeile au fost prinse în flagrant delict de polițiștii locali care au ajuns imediat la fața locului. Ca urmare, femeile au fost amendate. Reprezentanții Departamentului pentru Sfera Publică și Dezvoltare Urbană (ADPDU) intenționează să depună o plângere împotriva celor două femei la secția de poliție.

Acestea vor fi acuzate penal pentru furt. Lalelele smulse din pământ au fost recuperate urmând să fie replantate.

La sfârșitul săptămânii trecute, Ciprian Ciucu a anunțat pe pagina sa de Facebook că el și angajații săi au început curățenia de primăvară. Aceștia au mers mai întâi la Crângași și s-au oprit și în jurul Lacului Morii pentru a strânge gunoaie.

De dimineață am fost în Crângași.
Acum mergem pe digul sudic al Lacului Morii. Veniți și voi!
Munca nu este rușinoasă. Să aruncăm gunoiul pe fereastră este…
Curățenia de primăvară!

Pentru curățenia stradală din sector se alocă anual un buget de aproximativ 100.000.000 de lei. Primarul sectorului 6 îi sfătuiește pe locuitori să nu mai arunce gunoaie. În acest fel, se pot cheltui mai puțini bani pentru curățenie:

La un calcul simplist, dacă am face de două ori mai puțină mizerie am economisi 50.000.000 de lei pe an. Și i-am putea direcționa către investiții în școli, anvelopare, parcuri, orice…

De asemenea, a început instalarea a 3.000 de camere de supraveghere, iar polițiștii locali vor ieși mai des în civil. Ciprian Ciucu a mai declarat că nu va mai fi tolerată mizeria din spațiile publice.

Previous Article4 persoane reținute în „Dosarul Otopeni”Next ArticleAna Morodan, plasată sub control judiciar după ce a fost prinsă la volan sub influența drogurilor
x
Da-mi un "Like":