Merita Citit

Nicuşor Dan: Călătorii pot vedea pe Google Maps unde se află mijloacele STB, în timp real

Aplicaţia Google Maps indică, începând de miercuri, 29 martie, locul fiecărui mijloc de transport în comun în timp real şi oferă posibilitatea alegerii unui traseu optim, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

„Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de astăzi în aplicaţia Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze. Aplicaţia calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinaţia finală, incluzând în variante metroul şi/sau trenul”, a scris Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Aplicaţia este disponibilă pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind „foarte uşor accesibilă” de către utilizatori, a precizat edilul.

„Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucureşti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicaţiei Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor capitale europene în privinţa informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeaşi aplicaţie, călătorii se pot ghida în oricare din marile oraşe din Europa”, a mai spus Nicușor Dan.

Previous ArticleAna Morodan, plasată sub control judiciar după ce a fost prinsă la volan sub influența drogurilorNext Article
x
Da-mi un "Like":