Merita Citit

Operațiunea „Laleaua”. Droguri cu anestezic pentru cai, consumate de elevi din București. Unul dintre dealeri, arestat

Unul dintre cei mai importanti dealeri de droguri, care distribuia droguri elevilor din liceele și școlile din zona centrala a Capitalei, a fost arestat, în cadrul operaţiunii „Laleaua”, informează Bucureşti FM. Printre drogurile vândute se numără şi ketamina, folosit ca anestezic pentru cai.

La locuinţa bărbatului, anchetatorii au descoperit şi ridicat peste 1,1 kilograme de ketamină, un kilogram de amfetamină (disimulată în congelatorul frigiderului), 80 de grame de cocaină, aproximativ 300 de comprimate ecstasy, o cantitate mare de substanță psihoactivă sub formă de cristale, precum și mai multe timbre impregnate cu LSD, cu o valoare totală de piață de peste 60.000 de euro.

Potrivit expertului antidrog Cătălin Țone, ketamina este folosită ca anestezic pentru cai, dar traficantul o distribuia ca drog tinerilor.

„Ketamina este un anestezic general, folosit în medicina veterinară, la intervențiile chirurgicale pentru animale mari. Ketamina induce o stare asemănătoare unei transe, având în același timp efect puternic sedativ și de pierdere a memoriei. Apoi generează o dependență puternică”, a transmis Cătălin Țone, conform G4media.

Potrivit sursei citate, timbrele LSD sunt îmbibate cu dietilamina acidului lisergic care este cea mai puternică substanță halucinogenă, deoarece este activă la doze foarte mici. „Timbrele LSD se consumă prin introducerea sub limbă, substanța halucinogenă dizolvându-se în salivă. La comanda, traficantul prepara cocktailuri de droguri” a explicat Cătălin Țone.

Anchetatorii au mai ridicat de la dealer 61.600 de lei, 300 de euro și 100 de dolari, existând suspiciunea că provin din traficul de droguri. Acesta a fost a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc şi riscă până la 15 ani de închisoare.

Şi în dosarul Meduza, cel mai mare dosar instrumentat cu elevi și studenți, au fost capturate diferite cantități de ketamina.

Previous ArticleUn echipaj al Poliției Locale Sector 4, atacat cu pietre la Pasajul Unirii. Agresorul a fost reținut în Centrul VechiNext ArticleCirculația tramvaiului 21, reluată după cinci luni de când a fost întreruptă
x
Da-mi un "Like":