Merita Citit

Bărbat care comercializa droguri de mare risc în București a fost reținut de polițiștii antidrog

Un individ care vindea droguri periculoase în București a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiștii antidrog și procurorii DIICOT. Potrivit informațiilor, el ar fi vândut aceste substanțe în cluburile de lux din Capitală, dar și în unele localuri din Centrul Vechi. În data de 30 martie 2023, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru trafic de droguri de mare risc. Principalii săi clienți erau tineri din întreg Municipiul București.

La data de 30.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.
În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul a deținut, în vederea vânzării, o cantitate mare de droguri mare risc, parte din aceasta fiind comercializată în cluburi din București și consumatorilor, în special tineri, tot din municipiu, a transmis DIICOT într-un comunicat.

În urma unei percheziții efectuate la domiciliul inculpatului, polițiștii antidrog au găsit o cantitate semnificativă de droguri, printre care:

  • peste 1,1 kilograme de ketamină
  • 1 kilogram de amfetamină (ascuns în congelatorul frigiderului)
  • 80 de grame de cocaină
  • aproximativ 300 de comprimate de ecstasy
  • o cantitate importantă de substanță psihoactivă sub formă de cristale
  • multe timbre îmbibate cu LSD Aceste substanțe interzise au o valoare de peste 60.000 de euro pe piață. În plus, au fost confiscate și sumele de 61.000 lei, 300 euro și 100 USD.

La data de 31 martie 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile.

Potrivit publicației Gândul, acesta era considerat unul dintre cei mai importanți dealeri care distribuia droguri elevilor din licee și școli din București. În același timp, el ar fi furnizat substanțe interzise în cluburile din Centrul Vechi și la marile festivaluri de muzică electronică.

Surse judiciare au declarat pentru Gândul că bărbatul vindea droguri și în localuri din Herăstrău, iar DIICOT a precizat într-un comunicat că el a comercializat substanțe interzise și în cluburile de lux din Capitală.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Previous ArticleGândaci, mizerie și rugină în localurile, hotelurile și magazinele din Centrul Vechi al CapitaleiNext Article
x
Da-mi un "Like":