Merita Citit

Profesoară de la Colegiul „Ion Creangă” din București, înjunghiată în timpul orei de un elev. Adolescentul a fost reținut pentru 24 de ore

O profesoară, în vârstă de 26 de ani, de la Colegiul Național Ion Creangă din București a fost rănită miercuri, 5 aprilie, „cu un obiect tăietor-înțepător”, în timpul orelor, de un elev de 16 ani, a transmis, într-un comunicat, Poliția Capitalei. Incidentul a avut loc în jurul orei 12.40. Seara, după audieri, tânărul a fost reținut.

UPDATE ora 21.30. La finalul audierilor, care au durat aproape toată ziua, adolescentul de 16 ani a fost reţinut pentru 24 de ore, scrie News.ro, care citează surse judiciare. Elevul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor.

UPDATE ora 18.30: Ministrul educației, Ligia Deca, a reacționat la incidentul de la Colegiul Național Ion Creangă într-o postare pe Facebook.

„Incidentul regretabil de astăzi, în care o profesoară a fost rănită de un elev în sala de clasă, este un semnal de alarmă care se adaugă celorlalte situații care ne-au atras atenția asupra importanței pe care trebuie să o acordăm siguranței în mediul școlar.

Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare!

Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță”, a scris Deca.

UPDATE ora 15:30. Profesoara a fost atacată de elevul de 16 ani după ce a anunțat un test surpriză, a declarat unul din colegii adolescentului, conform Digi24.

„Urma să primim un test neanunțat, elevul s-a supărat și a scos briceagul, cuțit de bucătărie, ce era, din ghiozdan și i l-a pus la gât profesoarei. Doamna s-a speriat, s-a dat într-o parte și a tăiat-o”, a spus unul dintre colegii elevului din clasa a X-a.

UPDATE ora 14:40. Profesoara este stabilă, conştientă și cooperantă, potrivit surselor medicale citate de Agerpres.

Femeia „are o plagă superficială care necesită sutură”, afirmă aceleași surse, precizând că, în acest moment, ea se află încă în investigaţii și nu se știe dacă necesită internare.

Sala de clasă unde a avut loc incidentul. Captură foto Digi24

Incidentul a avut loc miercuri, 5 aprilie, în jurul orei 12:40. Autoritățile au fost alertate la 112 de Colegiul Național Ion Creangă din București.

În timpul orei de japoneză, un elev de clasa a X-a a înțepat-o pe profesoară în zona gâtului. Din primele informații, femeia este conștientă.

„La fața locului s-au deplasat de urgență polițiștii și au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia polițiștilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate la fața locului s-au deplasat și echipaje medicale”, a transmis Poliția Capitalei.

Potrivit sursei citate, cercetările sunt continuate în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul.

Previous Article „Urma să primim un test neanunțat”. Mărturia unui coleg al elevului care și-a înjunghiat profesoaraNext Article
x
Da-mi un "Like":