Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a făcut cunoscut faptul că sâmbătă după-amiază, echipele din cadrul ADP S3 au efectuat plantarea de palmieri în Piața Unirii. Edilul a subliniat că aceste plante sunt adaptate la condițiile locale și pot rezista fără probleme la temperaturi scăzute. Cu toate că lucrările desfășurate în Piața Unirii nu au primit aprobarea PMB, administrația condusă de Robert Negoiță continuă să facă modificări în această zonă.
După ce s-au amenajat spații verzi în centrul orașului, inclusiv prin plantarea gazonului, primarul Sectorului 3 a anunțat că s-a procedat la plantarea palmierilor în aceste zone. Edilul a precizat că aceste plante sunt deja aclimatizate și pot rezista la temperaturi extreme de până la -20 de grade Celsius. Astfel, arborii specifici zonelor tropicale de pe glob pot fi acum admirați în Piața Unirii.
Uitați cu ce surpriză venim. La Piața Unirii vom avea palmieri. Lucrează aici colegii pentru a pune aceste plante minunate ce ne plac atât de mult și cu care ne pozăm de fiecare dată când plecăm din țără.
Câteva cuvinte despre acești palmieri: Sunt plante aclimatizate. Specialiștii ne asigură că vor trăi inclusiv pe perioada iernii. Ajung să nu aibă probleme până la -15, -20 de grade Celsius. Când a fost ultima dată când în București au fost -20 de grade? Hai să fim serioși. Când ne uitam ne bilanț ne dăm seama că riscul de a coborî sub -10 grade este minor.
În caz de nevoie putem să venim să-i împachetăm, dacă știm că va veni un val de aer rece. Costă foarte puțin. Până în 1.000 de lei bucata, cu transport și TVA. Avem garanția prin contract că. dacă moare unul, acesta va fi înlocuit, afirmă Robert Negoiță.
În luna februarie a acestui an, Primăria Sectorului 3 a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei. Pe lângă această amendă, Poliția Locală a ordonat sistarea lucrărilor în desfășurare.
Administrația publică a fost de asemenea notificată că este obligată să readucă amplasamentul la starea inițială. Cu toate acestea, lucrările continuă în prezent, iar zona nu a fost adusă la starea anterioară intervențiilor. Primăria Sectorului 3 nu are autorizația de a efectua lucrări în acea zonă. În plus, administrația publică nu are autoritate asupra acelei zone, care este administrată de Primăria Municipiului București (PMB).