Magazin

De ce ar trebui să alegi cărți cu activități pentru copii

Cărți pentru a se juca, pentru a învăța sau pentru a-și dezvolta creativitatea… cărțile cu activități sunt indispensabile pentru a-i ține pe copii ocupați, mai ales în vacanțe sau în după-amiezile mai ploioase. Foarte ușor de transportat, pot să fie folosite și în mașină, pe drum, la un restaurant sau în sala de așteptare de la un medic.

Astfel că, niciun copil nu riscă să se plictisească cu aceste cărți cu activități. Sunt cărți foarte frumoase care aduc multă bucurie copiilor care adoră să se joace și să învețe distrându-se.

Activități pentru cei mici și pentru cei mari

Pentru zile linștite acasă sau în vacanță, cărțile cu activități de la Citila  pot aborda mai multe tematici, pentru a fi pe plac atât fetelor, cât și băieților. Dar, se pot găsi și pentru mai multe vârste, pentru a se adapta tipului de învățare necesar fiecărui copil. Se pot găsi astfel, foarte ușor, tot felul de cărți atât pentru cei mai mici, cât și pentru cei mai mari, care încep să descopere tainele cititului, respectându-se în același timp, gusturile acestora. Cu numeroase jocuri și activități atrăgătoare, cărțile de acest fel vor stârni plăcerea de a citi chiar și pentru cei mai mofturoși prichindei.

Plăcerea jocului și  a lecturii

Cărțile cu activități sunt cele care îmbină de minune plăcerea jocului cu cea a lecturii. Acestea propun jocuri interesante precum cele cu labirint care vor permite unui copil să își exerseze motricitatea fină, lucru care îl va ajuta să își dezvolte mai târziu scrisul și în același timp simțul strategiei. Dar există și jocuri de observare, care propun celor mai mici să identifice un anumit element dintr-o imagine sau să găsească unele greșeli existente între două imagini care la prima vedere par identice.

Jocurile sau activitățile care se concentrează în jurul cifrelor, sunt și ele foarte interesante pentru copii. Sunt cele care stârnesc interesul copilului pentru învățare și scriere. Ei pot descoperi de asemenea și lumea înconjurătoare prin intermediul imaginilor sau a enigmelor care le trezesc sau le dezvoltă simțul deducției. Cei mai mici se vor distra și ei colorând sau completând unele desene pe tema naturii sau lipind autocolante. Își vor putea dezvolta astfel dexteritatea, dar vor putea face și unele activități creative, decupând și lipind.

Activități variate și originale pentru copii

Propunerile cuprinse în aceste cărți cu activități sunt foarte variate, pentru a le oferi copiilor nenumărate momente de învățare și descoperire:

  • Învățare datorită conținutului educațional legat de tema abordată în fiecare carte de activități;
  • Distracție cu exerciții, jocuri și ghicitori amuzante;
  • Concentrare prin activități care necesită răbdare și observație;
  • Relaxare prin activități liniștitoare;
  • Îngrijirea planetei cu idei practice pentru acțiunile de zi cu zi;
  • Dezvoltarea creativității prin activități care fac apel la imaginație;
  • Exerciții practice și activități manuale concepute pentru copii.

Cărțile cu activități pentru copii sunt deci o combinație foarte reușită între o carte de vacanță, o carte de artizanat, o carte de colorat, o broșură creativă sau o carte de jocuri. Sunt concepute pentru a-i captiva pe copii pentru o perioadă lungă de timp. Cărțile cu activități sunt, prin urmare, o idee originală pentru a-i ține ocupați pe copiii mai mici sau mai mari în timpul călătoriilor lungi cu mașina sau cu trenul, în weekendurile ploioase, în vacanțe sau chiar în timpul sesiunilor de joacă de la grădiniță sau de la școală. Astfel, ei vor face cele mai frumoase descoperiri și vor învăța despre lucruri care vor ajunge să îi pasioneze.

Previous ArticleNext ArticleBucureșteancă lovită de mașină, după a decis să se plimbe cu mopedul prin oraș după ce a consumat alcool
Cand pasiunea devine meserie, poti spune ca esti implinit din punct de vedere profesional. Pasiunea mea pentru lumea virtuala se traduce in creare si dezvoltare de site-uri si portaluri, atat externe, cat si pentru portofoliul intern.
x
Da-mi un "Like":