Merita Citit

Accident grav, aseară în Capitală, în zona Podului Grant

În cursul nopții trecute, s-a produs un accident grav în zona Podului Grant, pe strada Turda din București, în care un pieton a fost grav lovit de o mașină. Martorii, care au relatat evenimentul pe grupul Info Trafic București și Ilfov, au indicat că pietonul a traversat strada într-un loc în care nu era permis acest lucru.

Din câte am înțeles a traversat strada sărind gardul și l-a lovit o mașină…, B. C. D.

În acel sector există un pasaj subteran amenajat special pentru a facilita traversarea în siguranță, evitând astfel riscul de accidente rutiere. Cu toate acestea, mulți oameni aleg să traverseze prin locuri nepermise, punându-și viața în pericol.

Din câte știu acolo este tunel de trecere, dar ei preferă să sară gardul, e mai rapid. Păcat, că uite ce se întâmplă!, C. M.
Foarte des se traversează pe acolo, N. D.
Tunelul ăla de trecere e degeaba, E. F. P.
Doamne câți traversează pe acolo aiurea, și cu copilași de mână! Când tunelul ăla de traversare e la 5 m mai încolo…, C. Z.

Pietonul se afla în stare de conștiență atunci când personalul medical a ajuns la locul incidentului. A fost transportat de urgență la Spitalul Universitar de Urgență Elias, conform informațiilor furnizate de un martor ocular.

De asemenea, circulația a fost oprită pe sensul de mers către Crângași pentru a se efectua măsurători.

Conform unui comunicat emis de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în anul precedent s-au înregistrat la nivel național 4.711 accidente rutiere, soldate cu decesul a 1.634 de persoane. Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave au fost următoarele:

  • Indisciplina pietonilor – 19%
  • Nerespectarea regimului legal de viteză – 17,4%
  • Indisciplina bicicliștilor – 10,9%
  • Neacordarea priorității de trecere pietonilor – 9,5%
  • Necordarea priorității de trecere vehiculelor – 8%.

Accidentele produse pe fondul primelor cinci cauze reprezintă 64,8% din totalul accidentelor rutiere grave, a declarat IGPR.

În anul 2022, în scopul prevenirii accidentelor, polițiștii au desfășurat 53.761 de acțiuni. În cadrul acestora, au fost aplicate peste 1,7 milioane de sancțiuni. Totodată, s-au înregistrat 53.312 infracțiuni, dintre care 24.959 au fost încălcări ale regulilor de circulație.

Previous ArticleCe antibiotice se recomandă pentru abces dentar?Next ArticleAstăzi, 25 mai 2023, din cauza ceremoniei pentru Ziua Eroilor, în Capitală vor exista restricții de circulație
x
Da-mi un "Like":