Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 a anunțat că fântânile arteziene din parcurile sectorului sunt în funcțiune. Locuitorii din București sunt încurajați să-și petreacă timpul liber în natură, având ocazia să admire frumoasele fântâni. Aceste fântâni arteziene adaugă un farmec aparte peisajului în care sunt amplasate, oferind bucureștenilor posibilitatea de a se bucura de sunetul relaxant al apei.
Fântânile arteziene aduc un farmec aparte peisajului în care sunt amplasate. Sunetul apei curgătoare transmite un efect relaxant, îmbunătățește starea de spirit și oferă energie pozitivă. Pe lângă rolul decorativ, fântânile arteziene creează oaze de liniște și relaxare, a anunțat Administrația Domeniului Public din Sectorul 1 pe pagina de Facebook.
Pe timpul canicular al verii, fântânile arteziene aduc un beneficiu suplimentar, și anume furnizarea unei atmosfere mai proaspete și mai răcoroase.
Un alt avantaj al fântânii arteziene este un aer mai proaspăt și mai răcoros. Prezența apei facilitează păstrarea unei temperaturi mai scăzute în timpul sezonului cald și favorizează o umiditate optimă, păstrând o atmosferă curată și benefică pentru organismul uman.
Acestea pot fi observate de către locuitorii Sectorului 1 în parcurile următoare:
- Parcul Bazilescu,
- Parcul Kiseleff,
- Parcul Eva,
- Parcul Regina Maria,
- Piața Amzei,
- Parcul Izbiceni,
- Parcul Maica Teofana.
De asemenea, în fântâna arteziană din Parcul Central din Piața Sudului, două rațe migratoare din Delta Văcărești s-au bucurat de scăldat în apa cristalină a acestei frumoase atracții stradale. Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a capturat imagini cu acestea și le-a împărtășit cu publicul prin intermediul paginii sale de Facebook.
Fântâna arteziană din Parcul Central, de la Piața Sudului, a devenit punct de atracție nu doar pentru trecători, ci și pentru rațele sălbatice din Delta Văcărești.
Frumoasele înaripate ”au fugit” de acasă pentru a-și etala coloritul penelor în fața copiilor și părinților, care aleg să se relaxeze în acest minunat spațiu amenajat, a declarat pe pagina de Facebook primarul.
Rățuștele pot fi văzute în numeroasele parcuri din București care au lacuri în incinta lor. Ele au fost văzute adesea în Parcul Carol, Parcul IOR și Grădina Botanică, unde vegetația este înflorită și emană un parfum îmbietor. De asemenea, rățuștele pot fi întâlnite și pe malurile râului Dâmbovița. Bucureștenii le-au răsfățat, hrănindu-le cu bucăți de pâine, bucurându-se de prezența lor jucăușă și veselă.