Viceprimarul Capitalei a declarat că Parcul Herăstrău este destinat în principal oamenilor și, în acest sens, circulația vehiculelor va fi interzisă pe aleile cu acces dinspre Șoseaua Nordului. Implementarea acestor măsuri va fi realizată de către Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București, în conformitate cu legislația în vigoare.
Parcul Herăstrău pentru oameni, nu pentru mașini.
Am dispus Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti să ia toate măsurile necesare pentru a interzice circulația vehiculelor în parc pe aleile cu intrare dinspre Șoseaua Nordului, conform legislației în vigoare, a scris Horia Tomescu pe Facebook.
Începând de miercuri, 31 mai, șoferii care vor alege să parcheze în aceste zone vor fi notificați cu privire la măsurile care vor fi implementate. De miercuri, 7 iunie 2023, aleile respective vor redeveni exclusiv pietonale. Bucureștiul este privilegiat prin faptul că găzduiește unul dintre cele mai vechi și mai frumoase parcuri și grădini publice din țară, iar unul dintre parcurile istorice semnificative este Parcul Regele Mihai (Herăstrău), care este un monument istoric de importanță națională. De peste 20 de ani, această zonă a fost declarată o zonă construită protejată. În anul 1999, o companie privată a achiziționat o porțiune de 7 hectare din Parcul Herăstrău de la Biroul de Turism și Tranzacții. Ulterior, a avut loc o lungă bătălie juridică, iar în prezent există o hotărâre definitivă și irevocabilă prin care Bucureștiul este proprietar, iar ALPAB (Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București) este administratorul parcului.
O porțiune de șapte hectare din acest parc a fost vândută în 1999 de către Biroul de Turism și Tranzacții (BTT) unei firme private. A urmat o lungă bătălie în instanțele de judecată, în momentul de față există hotărâri definitive și irevocabile prin care Municipiul București este proprietarul și ALPAB este administratorul pentru această suprafață de domeniu public, precizează viceprimarul Capitalei.