În Sectorul 5, a fost realizată prima trecere de pietoni supraînălțată. City managerul a declarat că acest sistem va fi extins în mai multe zone din sector, având scopul de a proteja pietonii și de a reduce numărul accidentelor rutiere. Pe strada Bârcă din Rahova a fost amenajată prima trecere de pietoni supraînălțată din Sectorul 5.
Acesta este sistemul pe care îl vom aplica în mai multe zone din sector, pentru protejarea pietonilor și pentru prevenirea unor incidente neplăcute! transmite city managerul Sectorului 5 pe Facebook.
Pe traseul de la Buzoieni până la Parcul Sebastian, vor fi amenajate în total patru treceri de pietoni supraînălțate.
Pe strada Bârcă, în următoarele 4 zile, va avea loc evenimentul „Străzi Deschise”, organizat de Primăria Municipiului București, așa că am încercat să izolăm puțin șantierul și ne-am gândit să finalizăm prima trecere de pietoni supraînălțată din Sectorul 5. Aici, la intersecția dintre strada Bârcă și Dumbrava Nouă…colegii au făcut un efort în ultimele trei zile.
Ele oricum erau în plan, aceste treceri…vom avea mai multe pe întreg șantierul, de la Buzoieni, până la Parcul Sebastian. Dacă nu mă înșel, sunt patru, pe cele mai importante intersecții. Vreau să ne uităm puțin la modul în care este executată această trecere de pietoni și cum vom avea acest sistem implementat în tot Sectorul 5.
Mulți dintre dumneavoastră s-au plâns pe bună dreptate că aveam bordura foarte înaltă. Așa este, bordura e foarte înaltă, se vede și aici. Și erau dificultăți la traversarea trecerilor de pietoni, dar…ce nu știați dumneavoastră și nici nu aveați de unde, este că, aceste treceri de pietoni erau prevăzute a fi supraînălțate. Carosabilul este adus la nivelul trotuarului și nu pietonul se coboară la nivelul carosabilului.
Ăsta este un sistem din ce în ce mai popular în toată Europa. Pietonul trebuie să circule la orizontală și are prioritate peste tot. Mașinile trebuie să se chinuie, pietonul nu.
Trecerea este supraînălțată, mai avem probabil 3 cm diferență la bordură, iar acestă distanță are rol funcțional pentru că trebuie să preia apele pluviale și să le dirijeze către canalizare, a afirmat Rareș Hopincă.