Merita Citit

A început campania de somare a persoanelor fizice și juridice din Sectorul 5 să curețe ambrozia de pe terenurile proprii

Agenții din cadrul Poliției Locale Sector 5 au demarat o campanie de avertizare a proprietarilor din Sectorul 5, prin care aceștia sunt îndemnați să curețe terenurile de ambrozie până la sfârșitul lunii iunie. Informația a fost transmisă de către Primăria Sectorului 5 pe pagina lor de Facebook.

Potrivit prevederilor Legii 62/2018, cetățenii au obligația de a menține terenurile curate, de a le împrejmui și de a elimina ambrozia, o plantă care provoacă alergii puternice. Persoanele care nu iau măsuri pentru prevenirea, combaterea și eliminarea ambroziei se expun riscului de a primi amenzi de până la 5.000 de lei, în cazul persoanelor fizice, și de până la 20.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

Echipa Compartimentului Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale desfășoară o amplă campanie de combatere și distrugere a ambroziei în Sectorul 1. Aceștia efectuează controale și verificări pentru identificarea terenurilor unde această buruiană alergică a crescut necontrolat.

Campania a fost inițiată în anii 2021-2022, când au fost aplicate aproximativ 400 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 317.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia și a HCGMB nr. 121/2010 privind igienizarea terenurilor virane din București. Acțiunile de combatere a ambroziei continuă și în acest an, conform informațiilor postate de Primăria Sectorului 1 pe pagina de Facebook. Proprietarii de terenuri și alte categorii prevăzute de lege sunt obligați să distrugă ambrozia, putând folosi următoarele metode:

  • Cosire repetată, manuală sau mecanică;
  • Distrugere cu utilaje agricole;
  • Smulgere, în cazul unor suprafețe mici;
  • Efectuarea de arături adânci și discuiri pe terenurile agricole;
  • Utilizarea erbicidelor, în funcție de caz.

Persoanele fizice care nu rezolvă această problemă cu ambroziea riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 de lei, iar persoanele juridice pot fi amendate cu sume între 10.000 și 20.000 de lei.

Bucureștenii sancționați în primul an de control pot fi sancționați și în anii următori dacă nu iau măsurile necesare pentru combaterea ambroziei, conform legii. Pentru a semnala astfel de situații, locuitorii Sectorului 1 pot apela numărul de telefon 021.9540, disponibil non-stop.

Previous ArticleÎn Sectorul 1 al Capitalei apar noi străzi cu sens unicNext ArticleRobert Negoiță a mers la Hala Laminor și le-a prezentat bucureștenilor, prin intermediul unui video, plantele exotice de acolo
x
Da-mi un "Like":