Acoperișul în două ape este poate cea mai des întâlnită opțiune de pe piața din România. Românii îl preferă deoarece are un aspect simplu, nesofisticat, costurile sunt cât se poate de mici, iar montajul nu provoacă bătăi de cap.
Astăzi vei afla lucruri uimitoare despre acoperișul în două ape, lucruri pe care posibil să nu le fi știut până în momentul de față. Acest articol este concentrat pe avantajele și dezavantajele acoperișului în două ape. La final, vei fi capabil să tragi de unul singur o concluzie: merită sau nu locuința ta un astfel de acoperiș? Să nu mai batem pasul pe loc și să începem.
Ce este acoperișul în două ape?
Despre acoperișul în două ape, după cum îi spune și numele, trebuie să știi că are două laturi înclinate, care pornesc dintr-o creastă centrală și formează un triunghi.
Știai că acest design, cel în două ape, este folosit încă din Grecia Antică? El este o alegere înțeleaptă atât pentru construcțiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale.
Acoperișul în două ape se descurcă excelent când vine vorba despre drenajul apei. Totuși, asta nu îl face la fel de puternic și în fața vântului. Orice firmă de dulgherie acoperis in 2 ape Bucuresti îți va spune că un astfel de acoperiș nu este recomandat în zonele cu vânt puternic.
Ce avantaje prezintă un acoperiș în două ape?
1. Costuri reduse
Costurile sunt foarte mici atunci când vine vorba despre acoperișul în două ape. Și nu ne referim aici doar la materiale, ci și la accesorii și mâna de lucru. Construirea unui astfel de acoperiș nu presupune un grad de dificultate ridicat și nici materiale multe.
De dulgherie pentru acoperișuri se ocupă și Best Acoperiș, firmă specializată din București. Ei îți pot recomanda materiale, te pot ajuta cu măsurătorile și în final cu manopera. Ești din Ilfov și ai nevoie de ajutorul lor? Hai pe bestacoperis.ro pentru a discuta toate detaliile.
2. Ușor de construit
Construcția unui acoperiș în două ape nu va crea probleme echipei de muncitori. Ce înseamnă acest lucru? Că întreg procesul nu va dura prea mult. Dacă apelezi la Best Acoperiș, pe lângă rapiditatea în finalizarea lucrării, te bucuri și de un rezultat de calitate superioară.
3. Mansardă generoasă
Acoperișul în două ape îți oferă o mansardă generoasă. Este poate și cel mai des motiv pentru care românii preferă un astfel de acoperiș. Acesta poate adăposti sub cei doi versanți o mansardă perfect locuibilă.
4. Eliminarea garantată a apei
Acoperișul în două ape, după cum am enunțat și anterior, reușește să dreneze perfect apa. Asta înseamnă că nu vei avea probleme nici cu zăpada pe timp de iarnă.
Vrei să afli și alte avantaje ale acoperișului în două ape? Ți le poate comunica echipa Best Acoperiș! Ei te pot ajuta cu dulgheria completă pentru un astfel de acoperiș. Accesează bestacoperis.ro și convinge-te de acest lucru.
Ce dezavantaje prezintă acoperișul în două ape?
Pe lângă avantajele care ne încântă garantat, acoperișul în două ape mai prezintă și o serie de dezavantaje despre care este bine să știi. În primul rând, vorbim despre fațadele expuse. Da, un acoperiș în două ape nu reușește să protejeze în totalitate lateralele casei. Ele vor fi continuu expuse la ploaie și vânt, ceea ce va grăbi procesul de deteriorare.
Un alt dezavantaj pentru unii, dar avantaj pentru alții, este legat de latura estetică. Acoperișul în două ape prezintă un design destul de simplist, poate nu tocmai cel mai atrăgător. Totuși, să nu uităm de faptul că uneori însăși simplitatea este cheia eleganței. Așadar, acoperișul în două ape, prin design-ul său, poate fi pe placul românilor care preferă simplitatea, însă nu și pe placul celor ce își doresc ceva mai mult la acest capitol.
Ce tip de învelitoare se folosește la un acoperiș în două ape?
Având în vedere că are un punct de greutate stabil și că poate suporta suficient de multă încărcătură, unui acoperiș în două ape i se potrivește de obicei orice tip de învelitoare. Dacă această informație te pune în încurcătură, cere sfatul experților de la Best Acoperiș. Ei îți vor face o recomandare potrivită, luând în calcul bugetul disponibil, dar și condițiile meteo predominante în zona în care locuiești.