Merita Citit

Primăria Generală vrea să cumpere alte 250 de tramvaie noi pentru București

Primăria Generală are planuri ambițioase pentru modernizarea transportului public în comun din București, și intenționează să achiziționeze 250 de tramvaie noi. În acest scop, primarul Nicușor Dan a avut o întâlnire cu o delegație a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea de a obține un împrumut estimat la valoarea de 836,5 milioane euro.

Această inițiativă ar putea aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește mobilitatea și calitatea serviciilor de transport în București, contribuind la creșterea confortului călătorilor și la reducerea poluării. Achiziționarea de noi tramvaie reprezintă un pas important în modernizarea infrastructurii și îmbunătățirea sistemului de transport public în oraș.

Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi, suplimentare față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun, a declarat Nicușor Dan pe Facebook.

Echipa, sub conducerea lui Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ pentru transportul din Europa și Asia Centrală, a arătat un interes pozitiv în a sprijini Primăria Municipiului București prin acordarea unui împrumut. În urma discuțiilor, managerul a exprimat intenția de a solicita Primăriei documentele necesare pentru a evalua propunerea acesteia.

Primarul Nicușor Dan a informat că valoarea totală estimată pentru achiziționarea celor 250 de tramvaie este de 836,5 milioane euro. Pentru a obține finanțarea necesară, în afară de împrumutul planificat de la Banca Mondială, Primăria Capitalei trebuie să aplice și pentru finanțare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional 2021-2027, în cadrul apelului destinat mobilității urbane.

Reamintesc faptul că, în luna iunie a acestui an, am obținut aprobarea Consiliului General al Municipiului București pentru Studiul de oportunitate ce vizează achiziția tramvaielor, transmite primarul general al Capitalei.

Dintre tramvaiele pe care Primăria Municipiului București intenționează să le achiziționeze, un număr de 100 vor avea o lungime de 36 de metri și vor fi unidirecționale. Alte 100 de tramvaie vor fi de 27 de metri lungime, dintre care 90 vor fi unidirecționale și 10 vor fi bidirecționale.

Celelalte 50 de tramvaie vor avea o lungime de 45 de metri și vor fi unidirecționale.

Toate aceste tramvaie noi vor fi dotate cu sisteme de climatizare și vor fi proiectate pentru a fi accesibile persoanelor cu dizabilități.

În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare. Dintre acestea, aproape 70% au durata de exploatare depășită, a concluzionat Nicușor Dan.

Previous ArticlePrimăria Sectorului 3 a anunțat, joi, lansarea primului consilier vocațional digital pentru elevii din toată țaraNext ArticleProgramul Rabla Local va începe luni, 31 iulie 2023, în Sectorul 2. Contractul de finanțare semnat cu AFM are o valoare totală de 7,2 milioane de lei
x
Da-mi un "Like":