Merita Citit

Bucureștenii din Sectorul 5 că se pot înscrie în cadrul programului „Rabla Local”

Primăria Sectorului 5 a transmis locuitorilor din sector că pot participa la programul „Rabla Local”. Aceștia pot renunța la mașinile vechi de peste 15 ani și le pot preda pentru casare. În schimbul acestora, vor primi o sumă de bani. Scopul acestui program este de a reduce numărul mașinilor vechi și neutilizate care ocupă spațiul public în București.

Programul „Rabla Local” este derulat prin intermediul Administrației Fondului de Mediu, iar primăriile din mai multe sectoare ale orașului au aderat la acest program. În cadrul acestui program, cetățenii din Sectorul 5 pot primi suma de 3.000 de lei pentru fiecare mașină predată pentru casare.

Banii primiți pot fi utilizați după bunul plac al fiecărei persoane, fără a fi obligatorie achiziționarea unei mașini noi. Din suma totală de 3.000 de lei, 2.400 de lei provin din Fondul pentru Mediu, iar 600 de lei sunt alocați din Bugetul Local al Sectorului 5.

Administrația publică a Sectorului 5 a anunțat că proiectul vizează casarea a un total de 5.000 de mașini uzate. Programul este disponibil și în alte sectoare ale orașului, precum sectoarele 2, 3 și 6.

Primăria Sectorului 5 a publicat o listă cu condițiile pe care mașinile bucureștenilor trebuie să le îndeplinească pentru a fi casate în cadrul programului „Rabla Local”. Iată care sunt aceste condiții:

  1. Autovehiculul trebuie să fie înregistrat în evidențele fiscale ale sectorului.
  2. Autovehiculul trebuie să aibă o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, începând cu anul de fabricație.
  3. Autovehiculul trebuie să aibă normă de poluare Euro 3 sau inferioară.
  4. Trebuie să conțină componente esențiale, precum motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, șasiu, precum și echipamente electronice de gestionare a funcțiilor autovehiculului și dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricație.

Persoanele interesate pot participa la program și se pot înscrie accesând Acest link. Termenul maxim pentru depunerea cererilor este 31 august 2023.

Previous ArticleLivratorii de mâncare pun în dificultate traficul din București. 30% dintre accidentele din Capitală au fost provocate de livratorii străiniNext ArticleA fost aprobată modernizarea și reabilitarea a opt străzi din Sectorul 2
x
Da-mi un "Like":