Merita Citit

Livratorii de mâncare pun în dificultate traficul din București. 30% dintre accidentele din Capitală au fost provocate de livratorii străini

Livratorii de mâncare creează probleme în traficul din București. Începând de la începutul acestui an, 30% dintre accidentele cu mopede care au avut loc în Capitală au fost cauzate de livratorii străini. Astfel de accidente, în care sunt implicați curierii de mâncare, au devenit din ce în ce mai frecvente, pe măsură ce aceștia circulă pe trotinete electrice, biciclete sau scutere.

Unii dintre acești livratori străini nu dețin carnete de conducere valabile și se arată surprinși de necesitatea respectării regulilor de circulație în București. Conform raportului de pe ObservatorNews.ro, 30% din incidentele rutiere cu mopede petrecute în București în acest an implică curierii de mâncare. Printre cei mai neglijenți în trafic au fost cei din Srilanka, urmați de cei din Nepal, Pakistan și India.

Claudiu Costea, din cadrul Brigăzii Rutiere, a declarat pentru Observator că:

Este și pentru noi o provocare. Colegii mei au identificat două persoane de naționalitate străină ce circulau pe drumurile publice din Capitală fără a deține permis de conducere sau aveau permisul de conducere național eliberat de statul acestora, dar fără a deține totodată permisul de conducere internațional.

Un livrator de mâncare originar din Camerun, venit să lucreze în România, a mărturisit că a avut dificultăți în a se adapta la disciplina din traficul de aici.

Când am venit aici a fost foarte dificil pentru mine să mă adaptez la reguli pentru că aici lumea le respectă, în țara mea, nu. Sunt din Camerun.

Iată ce declară și alți livratori străini:

Livrator: „E mai bine ca în Srilanka, aici e disciplină.”
Livrator: „În Pakistan e mult mai mult trafic și lumea nu respectă regulile.”

Șoferii sunt extrem de nemulțumiți de comportamentul lor în trafic și îi consideră periculoși. Există livratori care se uită în telefon în timp ce conduc, ceea ce crește riscul de accidente.

Claudiu Costea de la Brigada Rutieră a adăugat următoarele:

Au fost verificați atât cetățeni străini de altă naționalitate cât și cetățeni români care desfășoară această activitate. Trebuie să fie un pic solidari cu aceștia având în vedere că nu cunosc foarte bine Capitala. Sunt un fenomen, ar trebui să fie mai atenți pentru că sunt și ei participanți la trafic.

Principalele cauze ale accidentelor în care au fost implicați cei care transportă mâncare au fost:

  • neacordarea de prioritate
  • neasigurarea la schimbarea direcției sau a benzii de mers.
Previous ArticleNext ArticleAtenție, șoferi! Astăzi, 2 august, vor exista restricții de circulație în București
x
Da-mi un "Like":