Merita Citit

În primele 6 luni alea anului 2023 administrația publică a ridicat peste 1.500 de mașini pe care bucureștenii le-au parcat neregulamentar

Primăria Sectorului 3 a anunțat că în primele 6 luni ale anului 2023 au fost ridicate peste 1.500 de mașini care erau parcate neregulamentar de către bucureșteni. Pentru a-și recupera vehiculele, proprietarii au trebuit să achite taxe pentru ridicare, transport și depozitare. În total, administrația publică a ridicat 1.524 de mașini în această perioadă, care au fost lăsate parcate sau staționate neregulamentar în diverse zone din București.

Primăria Sectorului 3 intenționează să continue proiectul de fluidizare a circulației în sectorul lor, concentrându-se în special pe trecerile de pietoni, trotuare, căile de acces și benzile de viraj.

Din cele 1.524 de mașini ridicate de Primărie, proprietarii au recuperat 1.476 de vehicule. Astfel, prin taxele de ridicare, transport și depozitare încasate, s-a obținut suma de 774.250 de lei.

Aceste informații au fost comunicate de Primăria Sectorului 3 printr-un comunicat de presă.

Potrivit HCLS3 nr. 9/19.01.2021, posesorii de vehicule/remorci/rulote care staționează neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice administrate de Consiliul Local al Sectorului 3, care ocupă abuziv sau blochează accesul în parcajele publice de reședință sistematizate pe domeniul public/privat al Municipiului București aflate în administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 se expun riscului de a li se ridica mașina.

Amenzile aplicate șoferilor care nu respectă legea sunt cele prevăzute de Codul Rutier în vigoare. Cu privire la tarifele pentru ridicare, transport și depozitare, acestea sunt stabilite prin Hotărârea Consiliului Local al Sectorului 3, numărul 377/25.08.2017.

Iată sumele prevăzute de această hotărâre:

  1. Tarif pentru ridicarea vehiculului: 300 lei
  2. Tarif pentru transportul vehiculului: 200 lei/km
  3. Tarif pentru depozitarea vehiculului pe o perioadă de 24 de ore: 100 lei

Este important să menționăm că aceste tarife pot suferi modificări în funcție de prevederile legale sau hotărârile ulterioare ale consiliului local.

Tarifele pentru ridicarea, transportul și depozitarea vehiculelor/remorcilor/rulotelor în Sectorul 3 din București sunt după cum urmează:

Tariful de ridicare pentru vehicule cu masa autorizată de până la 5 tone este de 200 de lei, iar pentru vehiculele cu masa autorizată de peste 5 tone este de 270 de lei.

Tariful de transport pentru vehicule cu masa autorizată de până la 5 tone este de 150 de lei, iar pentru vehiculele cu masa autorizată de peste 5 tone este de 200 de lei.

Tariful de depozitare pentru vehicule/remorci/rulote este de 150 de lei pentru primele 24 de ore, iar după această perioadă, se va achita 50 de lei pe zi.

Mașinile care sunt ridicate din cauza parcării neregulamentare în Sectorul 3 din Capitală vor fi depozitate într-un spațiu special amenajat, situat pe strada Releului, numărul 4.

Previous ArticlePasajul Doamna Ghica se apropie de finalizare, potrivit anunțului făcut de Nicușor DanNext ArticleRadu Mihaiu, primarul Sectorului 2 se întâlnește în această seară cu cetățenii
x
Da-mi un "Like":