Merita Citit

Animalele de la Grădina Zoologică din București sunt protejate de caniculă cu ceaiuri, fructe şi carne îngheţată

Temperaturile în ultima perioadă au fost foarte ridicate, iar meteorologii au emis avertizări cod galben și portocaliu. Din această cauză, s-au luat măsuri de siguranță pentru protecția oamenilor și a animalelor.

La Grădina Zoologică din București, animalele sunt protejate de căldură printr-o serie de măsuri speciale. Directorul Grădinii Zoologice București, Ancuța Elena Oprea, a spus că animalele sunt îngrijite cu atenție și că sunt oferite diferite modalități de răcorire. Acestea includ ceaiuri, fructe și carne înghețată, care ajută la menținerea confortului termic pentru animale.

Echipa Grădinii Zoologice depune eforturi pentru a se asigura că toate nevoile animalelor sunt îndeplinite în timpul perioadelor de căldură excesivă. Acest tip de îngrijire ajută la protejarea sănătății și bunăstării animalelor în condițiile meteorologice extreme.

Le facem ceaiuri pentru zona aceasta unde sunt maimuţele, le dăm fructe îngheţate, inclusiv felinelor le punem carne îngheţată şi o lăsăm în apropiere ca să se dezgheţe încet şi să fie consumată mai rece, bazinele sunt pline cu apă permanent şi este împrospătată. (…) La păsări, avem acele stropitori, (…) se pulverizează apă.

Ea a mai precizat că, pentru a face față căldurii, animalelor li se adaugă săruri de rehidratare în apa pe care o consumă și primesc suplimente de vitamine. De asemenea, în anumite zone, s-au acoperit spațiile cu pânză de camuflaj, iar în perioadele foarte călduroase, se pornește aerul condiționat pentru a asigura confortul animalelor.

În contrast, Ancuța Elena Oprea a subliniat că la Grădina Zoologică București nu pot fi aduse animale precum elefanți și girafe, deoarece suprafața pe care își desfășoară activitatea nu este corespunzătoare pentru aceste animale, iar condițiile impuse de un ordin al ministrului Mediului nu pot fi îndeplinite.

În weekend-ul următor, duminică, 6 august, Administrația Grădinii Zoologice București va organiza o serie de activități și jocuri la care bucureștenii sunt așteptați să participe pentru a se distra și relaxa alături de prieteni și familie.

Evenimentul special dedicat lumii animalelor are loc cu ocazia următoarelor zile internaționale: Ziua Internațională a Grădinilor Zoologice și Parcurilor, Ziua Internațională a Leilor.

Primăria Capitalei a transmis următoarele informații:

Publicul, cu mic, cu mare, părinți, bunici și copii – este așteptat la Grădina Zoologică din București, unde se va porni într-o aventură colorată.

Primăria Municipiului București a dezvăluit activitățile în care participanții se pot bucura în cadrul evenimentului. Astfel, bucureștenii sunt invitați să participe la următoarele activități:

  1. Crearea de desene pe asfalt
  2. Hand-painting (pictură pe mână)
  3. Întreceri de îndemânare și agilitate
  4. Concursuri de talent

Aceste activități vor începe la ora 09:30 și se vor încheia la 12:30. La sfârșitul zilei, toți participanții se vor reuni pentru a cânta „La Mulți Ani!” leilor – regii junglei, cu ocazia Zilei Internaționale a Leilor.

Previous ArticleSâmbătă, 5 august, ASPA organizează un nou târg de adopții de câini și pisiciNext ArticleAtenție! Pasajul Latin din Centrul Istoric al Bucureștiului se igienizează
x
Da-mi un "Like":