Merita Citit

S-a întâmplat în București! O femeie a fost agresată sexual de un paramedic SMURD, într-o ambulanță

Într-o ambulanță din București, o femeie a fost victima unei agresiuni sexuale din partea unui paramedic SMURD. Conform informațiilor furnizate de DIICOT, incidentul a avut loc în luna iunie. Bărbatul a profitat de incapacitatea pacientei și, pentru a-și acoperi urmele, a șters înregistrările video.

La data de 3 august 2023, Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a anunțat că procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, militar activ, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și alterarea integrității datelor informatice. Incidentul a avut loc la data de 08 iunie 2023, iar paramedicul SMURD se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu.

A profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința și a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

De asemenea, DIICOT explică că paramedicul a șters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie al camerei de supraveghere amplasate în interiorul autospecialei de transport pacienți, în scopul eliminării înregistrărilor video incriminatorii.

Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală și alterarea integrității datelor informatice.

În urma investigațiilor, la data de 4 august 2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar București a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, a concluzionat DIICOT.

Previous ArticleNext ArticleMai multe locuri de parcare publice din Sectorul 4, de lângă Parcul Carol, vor fi transformate în locuri de parcare de reședință
x
Da-mi un "Like":