Merita Citit

Primăria Capitalei a reluat lucrările de consolidare a Podului Grant, după trei ani de pauză. Cum se va circula în zonă

Anunțul a fost făcut marți, 8 august, de primarul general, Nicușor Dan, care a precizat că lucrările de reabilitare şi consolidare ale Podului Grant au fost întrerupte în 2020 din cauza „situației financiare dezastruoase” în care se afla atunci municipalitatea.

Potrivit edilului, valoarea lucrărilor care vor fi făcute se ridică la 65 de milioane de lei, iar termenul de finalizare este de 24 de luni.

„Începem lucrările de reabilitare la Podul Grant. După cum știți, ele au fost începute de fosta administrație, pe un sens. O să terminăm celălalt sens, bretelele, partea inferioară care nu a fost făcută, lucrări în valoare de 65 de milioane de lei. Podul a fost expertizat în anul 2017, iar concluzia a fost că starea pasajului este nesatisfăcătoare în zona centrală a lui”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă.

Edilul a spus că, până pe 1 octombrie, se va lucra exclusiv la cele două bretele care urcă pe pod, iar apoi se va trece la partea principală a acestuia.

Pe perioada lucrărilor, tramvaiul 41 va circula pe pod, pe sens, a dat asigurări Nicușor Dan. O decizie în ceea ce privește circulația rutieră, dacă va fi oprită sau se va circula alternativ, pe un sens, va fi luată în următoarea perioadă.

„Una dintre liniile de tramvai este realizată deja şi trebuie refăcută cea de-a doua. Lucrările se fac dinspre Crângași spre Turda, acest sens va fi refăcut, tramvaiul va circula alternativ pe cealaltă linie. Dacă mașinile vor circula alternativ pe pod sau se va închide traficul, se discută în Comisia de Circulație. CFR ne-a spus să nu lucrăm la tronsonul principal al podului până la 1 octombrie, că e trafic mare către mare”, a explicat Nicușor Dan.

Lucrările de consolidare a Podului Grant au fost începute în aprilie 2019 și au fost întrerupte în primăvara lui 2020, întrucât Primăria București nu mai avea fonduri necesare. Directorul Administraţiei Străzilor Bucureşti, Marian Bârgău, a precizat în aceeași conferință că în 2020, lucrările la Podul Grant au fost executate în proporţie de aproximativ 33%, dar nu au fost protejate.

Previous ArticleTermenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare din Capitală se prelungește. Cât timp vor mai avea bucureștenii probleme cu apa caldăNext ArticleO fetiță s-a electrocutat în timp ce se juca într-un parc din sectorul 6 al Capitalei
x
Da-mi un "Like":