Merita Citit

Termenul de finalizare a lucrărilor la rețeaua de termoficare din Capitală se prelungește. Cât timp vor mai avea bucureștenii probleme cu apa caldă

Locuitorii din blocurile lăsate fără apă caldă de lucrările la rețeaua de termoficare mai au de așteptat până la rezolvarea situației. Termenul de finalizare a lucrărilor se prelungește, a declarat, marți, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, citat de Adevărul.ro.

Compania Termoenergetica a întrerupt pe 1 august furnizarea apei calde în mai multe zone din Capitală, pentru efectuarea unor lucrări majore pe conducta Magistralei 3 Sud și într-unul dintre cele mai importante cămine din rețeaua de termoficare a Capitalei.

În prezent, sunt afectate 5.000 de imobile, cele mai multe aflându-se în sectoarele 2, 3 și 4.

Nicușor Dan a declarat marți, într-o conferință de presă, că termenul de finalizare a unei lucrări din Sectorul 3 va fi prelungită cu câteva zile peste termenul inițial, stabilit pentru 11 august.

Este o lucrare amânată de foarte mult timp. E un cămin în strada Releului, pe magistrală, dat în funcțiune în 1968 și pentru care nu s-au mai făcut lucrări. Pentru a nu fi în situația din iarna 2020, de a avea două sectoare fără apă, 2 și 3, s-a luat decizia ca această lucrare să fie făcută simultan cu oprirea planificată a CET Sud. Termenul de finalizare, 11 august, o să mai fie prelungit cu câteva zile.

Nicușor Dan:

Primarul general a precizat că aprovizionarea cu apă caldă și căldură din CET Grozăvești depinde de o lucrare efectuată în sectorul 1 de compania energetică. Termenul de finalizare a acesteia este pe 10 august.

„Când ei vor face asta, cu apă caldă din Grozăvești, o să putem deservi zona de Nord, Aviației, Floreasca, din sectoarele 1 și 2”, a adăugat primarul Capitalei.

Previous ArticleRomânia vaccinată. Planurile Ministerului SănătățiiNext ArticleNicușor Dan anunță desființarea a 7 instituții ce țin de primărie, înființate de Firea: „E nevoie de reducerea risipei în administraţia publică”
x
Da-mi un "Like":