Merita Citit

A început demolarea mai multor garaje ridicate ilegal în Sectorul 1, anunțat Clotilde Armand

Clotilde Armand a transmis că procesul de demolare a mai multor garaje construite ilegal în Sectorul 1 a fost inițiat. În locul acestor structuri ilegale, Primăria intenționează să dezvolte spații verzi și zone de parcare.

Începând de vineri, 11 august 2023, echipe din cadrul Poliției Locale Sectorul 1 și Administrației Domeniului Public au demarat operațiunea de demolare a garajelor și a altor construcții ridicate ilegal pe terenul public.

Conform declarațiilor primarului Clotilde Armand, numeroase construcții ilegale, în număr considerabil, sunt localizate pe Intrarea Luncani, în proximitatea Gării de Nord și a Palatului CFR. Aceste structuri nu numai că încălcau regulile privind ocuparea domeniului public, dar erau și încărcate cu resturi și deșeuri, prezentând un potențial focar de infecții.

Aceasta a transmis:

Câțiva locuitori au împrejmuit domeniul public încă din anii ’80, au ridicat garaje și barăci pe care de-a lungul timpului le-au umplut cu vechituri, electrocasnice stricate, fiare vechi și mașini abandonate. Imaginile vorbesc de la sine.

Chiar dacă ocupau ilegal domeniul public, se considerau proprietari. Vechile administrații nu i-a deranjat cu nimic. Documentele oficiale spun altceva.

Câțiva locuitori au împrejmuit domeniul public încă din anii ’80, au ridicat garaje și barăci pe care de-a lungul timpului le-au umplut cu vechituri, electrocasnice stricate, fiare vechi și mașini abandonate. Imaginile vorbesc de la sine.Chiar dacă ocupau ilegal domeniul public, se considerau proprietari. Vechile administrații nu i-a deranjat cu nimic. Documentele oficiale spun altceva.

Primarul Sectorului 1 a comunicat că operațiunile de demolare desfășurate de autorități în aria administrată de sector vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare.

Vom reconstrui întreaga zonă, acest spațiu îl redăm comunității.

Odată ce spațiul public va fi eliberat, Primăria Sectorului 1 are în plan să dezvolte spații verzi și să construiască mai multe locuri de parcare de reședință, conform declarațiilor primarului Clotilde Armand. La începutul lunii august, Primăria Sectorului 1 a anunțat finalizarea a 100 de noi locuri de parcare. Acestea au fost amenajate în zonele în care anterior existau construcții ridicate ilegal de către cetățeni.

Aceste noi parcări sunt disponibile pentru rezidenții din următoarele zone:

  1. Bulevardul Banu Manta nr. 21,
  2. Intrarea Cojești,
  3. Calea Victoriei nr. 153,
  4. Strada General Constantinide nr. 1,
  5. Bulevardul Bucureștii Noi nr. 51-61,
  6. Strada Feleacu nr. 25-27,
  7. Strada Alexandru Șerbănescu nr. 36.

Primăria Sectorului 1 are în desfășurare o acțiune de identificare a terenurilor potențiale pentru a dezvolta mai multe locuri de parcare de reședință în sector.

Previous ArticleUn nou sistem „Kiss&Ride” este gata în Sectorul 6. Acesta a fost montat la Școala „Orizont”Next Article
x
Da-mi un "Like":