Merita Citit

Două minore au fost la un pas de a fi racolate din Săftica, Ilfov, de către doi bărbați

Politiștii din județul Ilfov au luat măsuri în urma unor avertismente apărute pe internet, destinate părinților și celor responsabili de minori. Conform acestor avertismente, s-a semnalat că în localitatea Săftica există doi indivizi care încercă să recruteze fete minore. Avertizarea a fost distribuită pe platformele de socializare pentru a atenționa comunitatea cu privire la această situație.

Cetățenii din Săftica, Ilfov, au fost informați prin intermediul rețelelor sociale că doi bărbați ar fi fost surprinși în zonă în timp ce încercau să apropie două fete de 14 ani. Un martor ocular al evenimentului a relatat că indivizii erau într-o mașină de culoare neagră.

Iată conținutul mesajului transmis:

Atenție!
Astăzi de dimineața, în jurul orei 10, în Săftica pe strada Fermei, doi bărbați, într-o mașina neagră au încercat să acosteze doua fete, în vârsta de 14 ani.
Una dintre fete a țipat în gura mare să fie lăsată în pace și indivizii au fugit. Unul dintre bărbați are barbă și este brunet. De la geam nu am putut vedea foarte multe detalii. Fetele sunt speriate și nu vor să mai iasă din casă. Rog cât mai mulți să distribuie postarea și dacă funcționează camerele de supraveghere, rog autoritățile să ia măsuri.
Mama fetițelor este și ea în stare de șoc. Rog părinții, dacă auziți de acești indivizi în Săftica sau Balotești, sau dacă încearcă să acosteze tinere și copii, mergeți la poliție si depuneți plângere. Luați numărul de înmatriculare al autovehiculului. Copiii noștri trebuie sa fie in siguranță.

De asemenea, martorul a relatat că aceeași mașină a fost observată pe strada Fermei din Săftica în aceeași zi, în orele după-amiezii. După ce mai mulți cetățeni au emis avertismente pe diverse pagini de Facebook, polițiștii din județul Ilfov au acționat în mod independent și au inițiat o investigație. În prezent, forțele de ordine depun eforturi pentru a identifica și localiza cei doi bărbați implicați, în vederea clarificării exacte a evenimentului, conform informațiilor prezentate de Gândul.ro.

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov a transmis următorul comunicat:

Având în vedere postarea apărută pe o rețea de socializare, la data de 12 august a.c., polițiștii din Otopeni s-au sesizat din oficiu, context în care efectuează verificări și investigații pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale în consecință.

Avertismentele adresate celor responsabili de minori au fost comunicate vineri, 11 august 2023, în jurul orei 20:00. Același martor a subliniat că cele două adolescente implicate în situație s-au prezentat la poliție și au înregistrat o plângere oficială.

În plus, a fost inițiată cererea de a accesa înregistrările camerelor de supraveghere din zonă.

Previous ArticleComisarii ANPC Au dat amenzi în valoare de 900.000 de lei, după ce au descoperit numeroase nereguli în magazinele unui lanț din BucureștiNext ArticleUn nou sistem „Kiss&Ride” este gata în Sectorul 6. Acesta a fost montat la Școala „Orizont”
x
Da-mi un "Like":