Merita Citit

Un nou sistem „Kiss&Ride” este gata în Sectorul 6. Acesta a fost montat la Școala „Orizont”

Primăria Sectorului 6 a făcut cunoscut faptul că a fost finalizat un nou sistem „Kiss&Ride”, acesta fiind al șaselea în ordine și fiind amplasat la Școala „Orizont”.

Autoritățile sectorului au informat că noul sistem „Kiss&Ride” a fost completat și este operațional la Școala „Orizont” din Sectorul 6. Această structură are o lungime de 80 de metri și poate găzdui simultan oprirea a 15 mașini.

Astfel, procesul de îmbarcare și debarcare a copiilor va fi realizat cu rapiditate, evitând în același timp blocarea străzii. În plus, echipa de la Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană (ADPDU) din Sectorul 6 – Mobilitate Urbană a implementat măsuri adiționale pentru a asigura fluiditatea traficului.

În baza avizului Brigăzii Rutiere, au reorganizat circulația auto și pietonală și au instituit sensuri unice pe străzile din proximitatea unității de învățământ.
Și pentru ca ne place lucrul bine făcut, am refăcut trotuarele, partea carosabilă și trecerea de petoni, a mai declarat PS6.

Primăria Sectorului 6 a informat că în total vor fi amenajate 8 sisteme „Kiss&Ride” în cadrul sectorului.

Înainte de începerea anului școlar, sunt planificate încă două zone de îmbarcare și debarcare în alte două locații:

  • La Școala 142 – pe Strada Azurului;
  • La Școala Regina Maria – pe Strada Apusului 71.

În luna mai a anului 2023, Primăria Sectorului 6 a anunțat finalizarea unui alt sistem „Kiss&Ride” situat pe Strada Dealu Țugulea, în apropiere de Școala 156.

Aceasta are o lungime de 35 de metri și poate găzdui simultan oprirea a șapte mașini.

De asemenea, atât Strada Dealu Țugulea, cât și străzile învecinate, au fost ajustate pentru a avea un sens unic de circulație, având în vedere că Brigada Rutieră a avizat implementarea sistemului „Kiss&Ride” doar pe străzile cu sens unic.

Previous ArticlePeste 30 de locuri de joacă pentru copii au fost reamenajate, anunță Primăria Sectorului 6Next ArticleA început demolarea mai multor garaje ridicate ilegal în Sectorul 1, anunțat Clotilde Armand
x
Da-mi un "Like":