Merita Citit

De ieri, 14 august 2023, au intrat în vigoare noile sensuri unice pe Calea Floreasa și Str. Radu Beller din Capitală

Atenție, conducători auto! Începând de ieri, 14 august 2023, au devenit active noile direcții unice pe Calea Floreasca și Strada Radu Beller din București. Viceprimarul orașului, Stelian Bujduveanu, îndeamnă la atenție sporită față de semnele de circulație și avertizează că vor fi aplicate amenzi pentru cei care nu respectă noile reguli de circulație.

Atenție la semnele de circulație pe Calea Floreasca și pe str. Radu Beller‼, a transmis viceprimarul Capitalei, luni, 14 august, într-o postare pe Facebook.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, reamintește șoferilor din București că, începând de ieri, 14 august 2023, noile sensuri unice au devenit active pe Calea Floreasca și Strada Radu Beller, împreună cu următoarele schimbări în infrastructură:

  • Benzile dedicate pentru transportul public
  • Pistele pentru biciclete
  • Locurile de parcare marcate cu culoare albastră

Viceprimarul a avertizat că vor fi aplicate amenzi pentru cei care nu respectă noile reguli de circulație, în special pentru cei care consideră că benzile dedicate autobuzelor sau pistele pentru biciclete sunt doar ornamente.

Este important de menționat că pe ambele artere, Calea Floreasca și Strada Radu Beller, s-au implementat următoarele schimbări:

  • Sistemul rutier a fost reconfigurat pentru a permite sensuri unice, având două benzi de circulație pentru traficul rutier general.
  • Benzile dedicate pentru autobuzele STB vor fi folosite în sens invers de circulație, atât pentru transportul public local, cât și pentru biciclete.
  • Au fost amenajate benzi separate pentru biciclete.
  • Locuri de parcare au fost marcate în diferite zone.

Iată noile sensuri de circulație, începând de luni, 14 august:

  • Pe Calea Floreasca, pe segmentul dintre Șoseaua Ștefan cel Mare și Strada George Călinescu, traficul general va fi direcționat într-un singur sens, de la Șoseaua Ștefan cel Mare către Strada George Călinescu, iar autobuzele și bicicletele vor circula în sens invers.
  • Pe Strada Aviator Radu Beller, pe tronsonul cuprins între Strada Popa Marin și Piața Dorobanților, traficul rutier va funcționa într-un singur sens, de la Strada Aviator Popa Marin către Piața Dorobanților, iar autobuzele și bicicletele vor circula în direcție opusă.
Previous ArticleȘapte transplanturi hepatice au avut loc în ultimele zece zile în București, la Institutul Clinic FundeniNext ArticlePână pe 20 august, oamenii care merg în Parcul Drumul Taberei pot vedea filme în timp ce se plimbă cu barca pe lac
x
Da-mi un "Like":