Merita Citit

Șapte transplanturi hepatice au avut loc în ultimele zece zile în București, la Institutul Clinic Fundeni

În București s-au realizat șapte intervenții chirurgicale de transplant hepatic în ultimele zece zile. Această realizare notabilă a avut loc la Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea doctorului Vlad Brașoveanu, care este Șeful Secției de Chirurgie și Transplant Hepatic în cadrul Spitalului Clinic Fundeni. Acest medic a adus aceste realizări la cunoștința publicului prin intermediul paginii sale de Facebook.

Într-un interval de zece zile, s-au efectuat nu mai puțin de șapte transplanturi hepatice, toate desfășurate în București și toate realizate la Institutul Clinic Fundeni. Prin urmare, șapte indivizi au primit o nouă oportunitate de a trăi, cu recunoștință pentru faptul că conștientizarea românilor privind importanța donării de organe pare să crească.

„Vineri: DARIO COSMIN
Duminica: CORINA
Luni: NICOLETA DACIANA
Marti: ELENA
Miercuri: DUMITRU
Vineri: ION
Duminica: FLORINA
In 10 zile, 7 transplanturi hepatice. Sapte oameni au primit o noua viata. Pentru asta, a fost nevoie ca familiile altor sapte sa inteleaga altfel moartea celor dragi. Sa accepte donarea de organe. Ficatul fiecaruia dintre cei sapte decedati, majoritatea in urma unor AVC-uri, a salvat cate o viata.
Familiile donatorilor merita toata recunostinta semenilor. Adaug si multumirile noastre, ale medicilor.
Seria de transplanturi hepatice din aceste zile confirma tendinta incurajatoare din ultimii ani, dupa pandemie. Românii au înțeles importanța donării de organe”, a transmis șeful Secţiei de Chirurgie şi Transplant Hepatic din cadrul Spitalului Clinic Fundeni, Vlad Brașoveanu, pe pagina sa de Facebook.

În cursul acestui an, echipa medicală de la Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea doctorului Vlad Brașoveanu, în colaborare cu echipa de la Secția de Terapie Intensivă (ATI), condusă de Dana Tomescu, a efectuat aproape 50 de intervenții chirurgicale de succes asupra pacienților adulți, folosind donatori cadaverici.

„Si transplantul hepatric pediatric se dezvolta rapid, odata cu deschiderea Centrului de la Spitalul Grigore Alexandrescu. In colaborare cu noi, medicii de la IC Fundeni, s-au reusit doar in aceasta prima jumatate de an 6 transplanturi de ficat la copii, fata de 1-2 pe an pana acum. Si aici trebuie mentionata contributia echipei de la ATI, condusa de doamna dr. Ruxandra Fota.
Impreuna putem spune DA PENTRU VIATA!”, se mai precizează în postare.

Previous ArticleNext ArticleTermoenergetica a anunțat luni, 14 august, că lucrările de reabilitare în regim de urgență la Căminul Releului continuă
x
Da-mi un "Like":