Merita Citit

Zona retrocedată din Parcul IOR a fost din „victima” unui incendiu de vegetație

În cursul nopții trecute, un nou incendiu de vegetație a avut loc în Sectorul 3 al Bucureștiului, mai precis în zona retrocedată a Parcului IOR. Informația a fost adusă la cunoștința publicului aproape de ora 23:00, prin intermediul unui anunț făcut de către un cetățean. Imaginile relevante au fost distribuite de o locuitoare a Bucureștiului pe pagina de Facebook „Cetățean Sector 3”. Din pozele postate, se poate observa că flăcările au avut o amploare semnificativă, iluminând întreaga zonă pe timpul nopții. Anunțul referitor la izbucnirea incendiului în parc a fost făcut în jurul orei 22:50.

Iar au dat foc în zona retrocedata din IOR

Nu există detalii precise cu privire la suprafața exactă afectată de acest recent incendiu și nici la cauza declanșării flăcărilor.

Autoarea postării a fost încurajată să raporteze situația autorităților. Cu toate acestea, conform mărturiei unui alt martor ocular al incendiului, în jurul orei 22:40, poliția locală era deja prezentă la locul incidentului și intervenea pentru a stinge focul. Zona retrocedată a Parcului IOR a fost martora a mai multor evenimente de acest fel. Cu doar 6 zile în urmă, un alt incendiu a distrus arborii din aceeași zonă verde. În data de 10 august 2023, focul a izbucnit în apropierea Bisericii Pogorârea Sfântului Duh Titan, o construcție realizată din lemn.

În prima fază, flăcările au afectat aproximativ 600 de metri pătrați. Cu toate acestea, până când echipajele de pompieri au putut localiza și stinge incendiul, acesta s-a extins pe o suprafață de aproape 4.000 de metri pătrați de vegetație.

În total, cinci autospeciale de pompieri au intervenit pentru a gestiona situația, aceasta fiind a doua intervenție într-o perioadă de doar o săptămână în aceeași zonă a Parcului IOR.

Previous ArticleVeste bună pentru bucureștenii din Sectorul 6! Se pot face programări online pentru buletine la Evidența PersoanelorNext Article26 de amenzi pentru depozitarea gunoiului pe domeniul public au fost date în această săptămână de Poliția Locală Sector 2
x
Da-mi un "Like":