Merita Citit

E „Vara Verde” în acest weekend, în Parcul Natural Văcărești

Proiectul „Vara Verde” se va desfășura și în acest weekend, pe 19 și 20 august, în Parcul Natural Văcărești, oferind o serie diversificată de activități pentru participanți. Locuitorii Bucureștiului sunt încurajați să petreacă timp în mijlocul naturii, în cadrul acestui proiect. Accesul este gratuit, dar participanții sunt rugați să se înscrie online în prealabil.

Proiectul Vara Verde în Parcul Natural Văcărești înseamnă oportunități de a petrece timp prețios cu familia în sânul naturii, de a lega prietenii între iubitorii de natură și de a ieși din cotidian. Comunitatea se adună în jurul acestui proiect și asta ne face să așteptăm evenimentele cu mare drag, a transmis Administrația Parcul Natural Văcărești într-o postare pe Facebook.

În acest weekend, 19-20 august, iubitorii de natură sunt încurajați să participe la o serie de activități în aer liber desfășurate în Parcul Natural Văcărești. Evenimentele sunt concepute pentru toate categoriile de vârstă, atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Programul activităților din ziua de sâmbătă, 19 august, include:

 1. Tur ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări” începând cu ora 7:50. Punctul de întâlnire este la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Durata turului este de aproximativ 2 ore, cu o distanță parcursă de circa 2 km. Participarea este gratuită, dar necesită înscriere prealabilă online. Numărul maxim de participanți este de 70 de persoane.
 2. Atelier de pictură pentru seniori începând cu ora 8:30, cu locul de întâlnire la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Participarea este limitată la 20 de persoane și necesită înscriere prealabilă. Mai multe informații găsiți online.
 3. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii: „Turtita rumenita” începând cu ora 8:30, cu punctul de întâlnire tot la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Spectacolul va începe la ora 9:00, iar numărul de participanți este limitat la 60 de persoane. Înscrierile se pot face online.
 4. Curs de yoga începând cu ora 8:30, cu punctul de întâlnire la aceeași intrare din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 35 de persoane, iar înscrierile se realizează online.
 5. Atelier de pictat tricouri începând cu ora 9:30, cu punctul de întâlnire la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Participarea este limitată la 25 de persoane, iar detalii despre înscriere sunt disponibile online.
 6. Atelier de creație pentru copii: „Buburuze” începând cu ora 9:50, cu punctul de întâlnire tot la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 60 de copii, iar înscrierile se fac online.

Duminica, 20 august, programul activităților include:

 1. Tur ghidat cu tema: „În căutarea sunetelor de păsări” începând cu ora 7:50, cu punctul de întâlnire la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 70 de persoane, iar înscrierile se pot face online.
 2. Spectacol de teatru cu păpuși pentru copii: „Capra cu trei iezi” începând cu ora 8:30, cu punctul de întâlnire la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Spectacolul va începe la ora 9:00, iar numărul maxim de participanți este de 60 de copii. Înscrierile se pot face online.
 3. Curs de yoga începând cu ora 8:30, cu punctul de întâlnire tot la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 35 de persoane, iar înscrierile se fac online. Participanții sunt rugați să aducă o salteluță sau o izoprenă.
 4. Atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii începând cu ora 9:30, cu punctul de întâlnire tot la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 30 de copii, iar înscrierile se fac online.
 5. Atelier de creație pentru copii: „Pisici de noapte” începând cu ora 9:50, cu punctul de întâlnire tot la intrarea din zona blocurilor Asmita Gardens. Numărul maxim de participanți este de 60 de copii, iar înscrierile se pot face online.

Participarea la aceste activități este o modalitate plăcută de a petrece timp în natură și de a învăța lucruri noi într-un mediu educativ și distractiv.

Previous ArticleSe spală și se mătură Șoseaua Pantelimon. Nu parcați pe trotuar!Next Article
x
Da-mi un "Like":