Merita Citit

Joi, 17 august, a început al patrulea tratament de dezinsecție pentru combaterea căpușelor în București

Joi, 17 august, a început al patrulea tratament de dezinsecție în București, având ca scop combaterea căpușelor. Această acțiune este realizată de Compania Municipală Eco Igienizare.

Compania Municipală Eco Igienizare București a anunțat pe pagina sa de Facebook că va iniția cel de-al patrulea tratament de dezinsecție pentru reducerea numărului de căpușe în oraș. Aceste operațiuni vor fi efectuate în toate zonele verzi de pe domeniul public din București, inclusiv în parcuri, grădini publice, locuri de agrement, cimitire și terenuri aferente clădirilor.

Substanța insecticidă utilizată în combaterea căpușelor este SOLFAC Trio EC 140 și este non-toxic pentru oameni și animale, având avizul Ministerului Sănătății prin intermediul Comisiei Naționale pentru Produse Biocide.

Pentru a raporta focare de infestare sau pentru a face reclamații, cetățenii pot contacta Compania Municipală Eco Igienizare prin numărul de dispecerat disponibil non-stop: 0752.041.898 sau prin adresa de e-mail sesizari@cmeib.ro.

Aceasta reprezintă al zecelea tratament în București împotriva țânțarilor dintr-un total de 14 programate pentru această vară. Echipele Companiei Municipale Eco Igienizare intervin în intervalul orar 22:00 – 05:00, în toate sectoarele orașului. Această decizie a fost luată pentru a evita impactul asupra traficului din timpul zilei, întrucât acesta rămâne aglomerat indiferent de oră.

Echipele folosesc 12 utilaje de mare capacitate și autoutilitare echipate cu atomizoare portabile și termonebulizatoare. Aceste tratamente sunt aplicate în zone variate, cum ar fi parcuri, locuri de agrement, terenuri de sport, asociații de proprietari/locatari, cămine studențești, cămine de elevi, locuințe sociale, piețe și târguri agroalimentare, depouri, parcări de reședință, cimitire și spații verzi din oraș.

Este important de menționat că aceste tratamente nu au efecte adverse asupra sănătății oamenilor sau a animalelor.

Previous ArticleJoi după-amiază s-a produs un grav accident pe Șoseaua Gheorghe Ionescu Sisești din BucureștiNext ArticlePrimăria Sectorului 5 va scoate gazonul de pe șinele de tramvai
x
Da-mi un "Like":