Merita Citit

Nicușor Dan: Cam 50% din București are apă caldă acum

Nicușor Dan a transmis că în prezent, 50% din București beneficiază de furnizarea apei calde. Primarul Capitalei a subliniat că operațiunile de reparații la rețeaua de termoficare, care au condus la întreruperea furnizării apei calde, au fost efectuate în această vară. Aceste acțiuni au fost întreprinse pentru a preveni potențialele probleme care ar fi putut să apară în timpul sezonului de iarnă.

În continuare, mulți locuitori din Sectoarele 2, 3 și 4 așteaptă restabilirea furnizării apei calde și se plâng că, deși apa a fost repusă, aceasta rămâne rece. În contextul acestor întârzieri, Termoenergetica a amânat repetat data la care va fi pus în funcțiune agentul termic pentru încălzirea apei calde.

Primarul General al Capitalei a participat la o emisiune la B1 TV în seara de 21 august 2023, abordând subiectul „furnizarea apei calde în București”. Nicușor Dan a comunicat că, în prezent, 50% din suprafața Bucureștiului beneficiază de apă caldă. A explicat, de asemenea, că în această perioadă s-au efectuat reparații majore la Căminul Releului, un punct esențial de transfer al apei calde între rețele, cu o vechime de 55 de ani și care nu a mai fost supus unor astfel de reparații anterior.

Cam 50% (are apă caldă acum din București).
Noi transportăm și Ministerul produce. Vineri, sâmbătă, duminică și azi e o responsabilitate a Ministerului care nu a fost gata cu CET-ul lui să producă. Promisiunea e pentru azi, a declarat primarul general, conform B1 Tv.

În același timp, Primarul Capitalei a clarificat că în decurs de unu sau doi ani, municipalitatea va iniția procesul de înlocuire a 300 de kilometri de conducte vechi și problematice din cei aproximativ 1000 de kilometri de rețea existenți. Cu toate acestea, va dura aproximativ 7-8 ani pentru ca situația să fie complet rezolvată și pentru a elimina pierderile de apă.

Nicușor Dan a dorit să informeze locuitorii Bucureștiului că pot apărea în continuare avarii în rețeaua de termoficare, însă subliniază că acestea nu vor mai atinge nivelul de impact al avariei din luna august.

Cetățenii din Sectoarele 2, 3 și 4 ale Bucureștiului au fost în repetate rânduri dezamăgiți, în timp ce așteptau cu nerăbdare să beneficieze în sfârșit de apă caldă. Cu toate acestea, furnizarea acesteia întârzie să se concretizeze. Termoenergetica a amânat de mai multe ori data la care se preconiza reluarea serviciului, ultima dată fiind fixată pentru 21 august, ora 23:30. Cu toate acestea, în ciuda așteptărilor, apa caldă nu a revenit nici în timpul nopții. Drept urmare, s-au anunțat noi termene: 22 august, ora 12:00 și 23 august, ora 12:00. Mulți bucureșteni au exprimat nemulțumirea lor pe pagina de Facebook a Companiei Municipale Termoenergetica București, menționând că, deși apa a revenit, aceasta este rece în loc să fie caldă.

„Felicitări Termoenergetica! Ati reluat alimentarea, numai ca in loc de apa calda curge apa rece! Probabil au uitat să o încălzească!”;
„Ora 23.30. curge apă pe țeava de caldă, numai că rece! 😄 Intrăm in a 22-a zi fără apă caldă! Evul mediu”;
„Oldies but goldies, a venit apa caldă da’ e rece”;
„Este bătaie de joc la adresa noastră, de 2 săptămâni încălzesc apa, termenul se tot prelungește, va pasa de „disconfortul nostru” cât ne pasa noua de scuzele voastre”.

Puteți găsi lista avariilor și datele estimate pentru reluarea furnizării apei calde, pe pagina oficială a Termoenergetica, disponibilă AICI.

Previous ArticleŞapte cazuri au fost confirmate în România cu infecţia cu virusul West Nile. Trei oameni au muritNext ArticleCelebra sculptură „Sărutul” realizată de Constantin Brâncuși, poate fi admirată de bucureșteni în cadrul expoziției Art Safari
x
Da-mi un "Like":