Merita Citit

500 de noi locuri de parcare cu plată vor fi disponibile, începând din septembrie, în zona de nord a Bucureștiului

Începând din luna septembrie, alte 500 de locuri de parcare cu plată vor fi adăugate în nordul orașului București. Șoferii vor avea posibilitatea să parcheze în mod regulamentar în zona Piața Presei Libere și pe Bulevardul Expoziției. Viceprimarul Capitalei a făcut acest anunț.

500 de noi locuri de parcare în Nordul Capitalei, transmite Stelian Bujduveanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Bucureștenii sunt informați de către viceprimarul Capitalei că, începând cu luna septembrie, se vor adăuga încă 500 de locuri de parcare cu plată în zona Piața Presei Libere și pe Bulevardul Expoziției. Bujduveanu explică că această inițiativă de amenajare a noilor parcări publice face parte dintr-un program de optimizare a circulației în interiorul inelului principal de trafic al orașului. Acest program urmărește următoarele obiective:

  • Implementarea străzilor cu sens unic;
  • Crearea de benzi dedicate transportului public;
  • Construirea de sensuri giratorii;
  • Extinderea locurilor de parcare disponibile.

Față de anul trecut, numărul locurilor de parcare a crescut cu aproape 30.000. Continuăm!, precizează viceprimarul Capitalei.

În săptămâna precedentă, Stelian Bujduveanu a comunicat că, într-un interval de un an, Primăria Capitalei a creat 30.000 de spații de parcare suplimentare.

1 an de zile de când am început să facem ordine. Rezultat: Într-un an cât alții în 30.

Rezumatul ultimului an:

  • Încasările au totalizat aproximativ 60 de milioane de lei.
  • S-au realizat investiții în valoare de peste 12,3 milioane de lei, iar serviciul de parcare al Capitalei a fost modernizat digital.
  • Trotuarele au fost eliberate de vehicule.
  • S-au impus reguli stricte și s-a stabilit un tarif unic pentru parcarea în oraș.
  • Într-un comentariu pe platforma Facebook, Stelian Bujduveanu oferă o explicație cu privire la liberarea trotuarelor de mașini: „Am început cu zona centrală și continuăm în restul orașului”.
Previous ArticleÎn acest weekend, centrul Bucureștiului va fi luat cu asalt de „Noaptea Dansului”Next ArticleFântânile ornamentale din Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) se reabilitează
x
Da-mi un "Like":