Merita Citit

Fântânile ornamentale din Parcul Regele Mihai I (fostul Herăstrău) se reabilitează

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a adus la cunoștința bucureștenilor că procesul de reabilitare a fântânilor ornamentale din Parcul Regele Mihai I (cunoscut anterior ca Herăstrău) este în desfășurare. Autoritățile locale au inițiat lucrările de îmbunătățire pentru un total de 5 fântâni aflate în acest parc bucureștean.

Nicușor Dan a comunicat locuitorilor orașului că, în perioada următoare, se va efectua procesul de reabilitare pentru fântânile ornamentale amplasate în Parcul Regele Mihai I.

Printre fântânile vizate de aceste intervenții se numără:

  • „Orangerie”, situată în zona Expo Flora (Herăstrăul vechi)
  • „Baraschi”, situată în zona Expo Flora
  • „Aluniș” (Iaz), amplasată în zona Lacului (Herăstrăul vechi)
  • „Crinul”, aflat în proximitatea Berăriei H
  • „Miorița”

Lucrările de reabilitare au demarat deja, primele două fântâni care sunt în proces de intervenție fiind „Orangerie” și „Aluniș”. Potrivit informațiilor furnizate de primar, se estimează că lucrările pentru toate cele 5 fântâni vor fi finalizate în aproximativ două luni și jumătate.

Până la jumătatea lunii octombrie Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va finaliza lucrările la toate cele 5 fântâni.

Toate lucrările efectuate de PMB în Parcul Regele Mihai I (fost Herăstrău) au obținut toate avizele necesare, inclusiv aprobarea din partea Ministerului Culturii. Acest aviz este esențial pentru orice intervenții realizate asupra monumentelor istorice din oraș.

Primăria Municipiului București (PMB) a anunțat că va continua să investească și în sectorul sănătății, cu scopul de a îmbunătăți calitatea îngrijirilor medicale oferite locuitorilor în spitale. În această direcție, recent au fost demarate 16 șantiere de construcție.

Dintre spitalele care urmează să fie reparate, reabilitate și modernizate de către administrația publică, se numără: „Sf. Luca”, „Victor Babeș”, „Dr. Ion Cantacuzino”, „Colentina”, „Sf. Ștefan”, „Prof. Panait Sârbu”, „Prof. Dr. Theodor Burghele” și „Sfânta Maria”. De asemenea, investiții sunt planificate și pentru Ambulatoriul de Ortodonție și Stomatologie Preventivă al Spitalului Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dan Theodorescu”. Spitalele „Colentina” și „Victor Babeș” vor beneficia de lucrări de construcție, amenajare și dotare. Spitalul „Foișor” va primi echipamente noi, iar Centrul pentru Persoane din Grupuri Vulnerabile va fi reamenajat.

Toate aceste unități spitalicești în care s-au deschis șantiere fac parte din cele 19 spitale subordonate Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Previous Article500 de noi locuri de parcare cu plată vor fi disponibile, începând din septembrie, în zona de nord a BucureștiuluiNext ArticleContinuă curățenia pe Șoseaua Pantelimon. Astăzi, echipele de salubrizare intervin pe sensul de mers către Piața Obor
x
Da-mi un "Like":