Merita Citit

Noi imagini, filmate din dronă, de pe șantierul de la Piața Eroii Revoluției. Lucrările avansează pe zi ce trece

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat imagini noi, surprinse din dronă, ce prezintă progresul lucrărilor desfășurate la șantierul din Piața Eroii Revoluției. Evoluția lucrărilor este evidentă pe măsură ce zilele trec.

Modernizarea Piaței Eroii Revoluției este în desfășurare intensă. În plus față de transformarea aspectului zonei, inițiativele întreprinse de Primăria Sectorului 4 au scopul de a amplifica gradul de siguranță pentru atât pietoni cât și șoferi.

Un aspect semnificativ al proiectului este realizarea pasajelor subterane destinate traversării pietonale. Aceste pasaje vor facilita legătura cu stațiile de metrou și tramvai situate în acea zonă. Prin relocarea trecerilor de pietoni în subteran, se urmărește accelerarea procesului de traversare a intersecției și reducerea numărului de accidente rutiere în zonă.

Recentele cadre filmate de pe șantierul de la Piața Eroii Revoluției, prin intermediul unei drone, au fost împărtășite pe pagina de Facebook a primarului Daniel Băluță, însoțite de un mesaj relevant.

Curată, ordonată și, de ce nu, cu importante accente moderne, de inspirație arhitecturală occidentală.
Așa va arăta Piața Eroii Revoluției, după finalizarea lucrărilor de regenerare urbană pe care le avem acum în derulare și care pe de o parte, vor crește siguranța pietonilor ce traversează zona, iar pe de altă parte, vor sigura mai multă fluență în trafic pentru șoferii obligați să piardă zilnic minute bune în această intersecție deosebit de aglomerată.

Primarul a comunicat că, în vederea îmbunătățirii fluxului de trafic, se va efectua o extindere cu două benzi suplimentare a Căii Șerban Vodă în zona în care au loc lucrări de construcție.
Pentru a facilita desfășurarea lucrărilor de construcție în zona Pieței Eroii Revoluției, TPBI (Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov) a luat decizia de a suspenda temporar linia de tramvai 25, începând din data de 26 iulie 2023.

În vederea asigurării transportului pentru pasagerii obișnuiți să folosească această linie, au fost introduse următoarele alternative:

  • Linia de tramvai 12
  • Linia navetă de autobuz 625

De asemenea, din cauza lucrărilor în desfășurare, alte patru linii de tramvai din oraș au fost deviate de la traseele lor obișnuite. Această modificare a fost necesară deoarece traficul vehiculelor nu este permis pe Bulevardul Timișoara. Liniile de tramvai afectate sunt:

  • Linia de tramvai 1
  • Linia de tramvai 7
  • Linia de tramvai 10
  • Linia de tramvai 19

Aceste ajustări operate de TPBI vor fi menținute până la finalizarea lucrărilor în zona respectivă.

Previous ArticleVeste bună! Mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei se asfalteazăNext ArticleÎntre 26 și 27 august, are loc în premieră a Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” din București, Festivalul Strada Armenească
x
Da-mi un "Like":