Merita Citit

Veste bună! Mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei se asfaltează

Mai multe străzi din Sectorul 1 al Capitalei sunt în proces de asfaltare, iar Primarul Sectorului 1 a furnizat informații despre stadiul lucrărilor. Clotilde Armand a subliniat că este esențial ca firmele responsabile de execuție să respecte atât termenele de desfășurare a lucrărilor, cât și standardele de calitate.

Clotilde Armand a anunțat că, în dimineața zilei de joi, 24 august, echipele din Primăria Sectorului 1 au început lucrările de turnare a primului strat de asfalt pe Strada Zăpada Mieilor.

În vederea accelerării reabilitării infrastructurii rutiere din Sectorul 1, echipele lucrează simultan pe mai multe străzi din sector, aflate în diverse stadii de execuție:

  • Se efectuează turnarea primului strat de asfalt pe Străzile Simeria, Cărbunarilor și Heliului.
  • Se efectuează turnarea celui de-al doilea strat de asfalt pe Străzile Berca și Biborțeni.
  • Se desfășoară lucrări de dezgropare și reamenajare a trotuarelor pe Strada Trifești.
  • Se realizează asfaltarea trotuarelor pe Strada Văliug, urmând să se efectueze marcajele și amenajarea locurilor de parcare.

Vreau să mă asigur că firmele de execuție respectă atât graficul de desfășurare a lucrărilor, cât și standardele de calitate. Avem respect pentru banul public și nu acceptăm lucrări făcute de mântuială, transmite Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 a comunicat că, în recenta perioadă, a dat instrucțiuni pentru demararea lucrărilor de asfaltare sau modernizare pe un total de 12 străzi. Aceste străzi reprezintă fie căi neasfaltate cu grave probleme de infrastructură, care au fost neglijate de administrațiile anterioare ale Sectorului 1, fie artere pe care reparațiile și modernizările nu au mai fost realizate de aproximativ 15 ani și care au suferit degradări semnificative ale stratului de asfalt.

Aceste străzi sunt un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană. Avem în curs de elaborare Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) pentru nu mai puțin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări asfaltare și modernizare, precizează primarul Sectorului 1.

Clotilde Armand a adăugat că, în ceea ce privește 26 dintre aceste străzi, au fost elaborate proiecte de hotărâri ale Consiliului Local, însă majoritatea formată din membri ai PNL și PSD din Consiliul Local al Sectorului 1 a respins în repetate rânduri propunerile pentru modernizarea lor. Printre aceste străzi se numără: Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleșoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille, Chile, Intrarea Gheorghe Simionescu, Strada Neajlovului și Strada Siriului.

Previous ArticleContractul colectiv de muncă al angajaților STB expiră la sfârșitul lunii august. Șoferii ar putea face grevăNext ArticleNoi imagini, filmate din dronă, de pe șantierul de la Piața Eroii Revoluției. Lucrările avansează pe zi ce trece
x
Da-mi un "Like":