Merita Citit

Incendiu puternic în Parcul IOR din București. Au ars 4.000 de metri pătrați de vegetație

Un incendiu de vegetație a izbucnit marți seară în Parcul IOR, unul dintre cele mai mari parcuri din Capitală.

UPDATE ora 23:30. Incendiul a fost stins, au transmis reprezentanţii ISU Bucureşti pentru Libertatea.

***

Știrea inițială: Conform ISU București, care a anunțat incendiul din sectorul 3, flăcările afectează 4.000 de metri pătrați.

„Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la vegetaţia uscată din parcul IOR, pe o suprafaţă de aproximativ 4.000 mp”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

Locuitorii din apropierea parcului au fotografiat flăcările care au cuprins o zonă extinsă din parc.

În acest moment, incendiul este localizat şi nu sunt sunt victime. La faţa locului acţionează 4 autospeciale de stingere.

Hotnews notează că incendiul a izbucnit în apropierea magazinului Titan, în zona retrocedată a parcului, unde au mai avut loc incendii în trecutul apropiat.

11 hectare de spațiu verde din IOR au fost retrocedate în 2007, iar anul trecut, proprietarii și chiriașii au anunțat că vor să construiască acolo un parc de distracții. De la începutul anului 2023, zeci de arbori de pe bucata retrocedată au fost tăiați, conform Hotnews.

Previous ArticleEXCLUSIV. Revolta unui medic de la Bagdasar, după o nouă tragedie care ne-a prins nepregătiți. „Colegii mei fac eforturi imense. Aici trebuia să fie un centru pentru mari arși! E o improvizație”. De ce s-a ajuns la astaNext ArticleO femeie, mesaj pentru Iohannis la finalul vizitei de la Spitalul Floreasca: „Să stea două zile în salon unde a stat mama”
x
Da-mi un "Like":