Merita Citit

„Regalul de Gimnastică”, cel mai mare eveniment internațional sportiv organizat de Federația de Gimnastică în România, va avea loc la București

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a dezvăluit în data de 29 august că Bucureștiul va găzdui evenimentul sportiv „Regalul de Gimnastică” în intervalul 1 septembrie – 22 octombrie. Acest eveniment reprezintă cel mai mare spectacol internațional din domeniul gimnasticii, cu privire la complexitatea și diversitatea competițiilor organizate de Federația de Gimnastică în România.

În cadrul „Regalului de Gimnastică”, Bucureștiul va primi echipe de talie mondială, printre care se numără Spania, Canada, Israel, Austria, Franța și Germania. De asemenea, evenimentul va aduce sportivi de prestigiu, medaliați la nivel european și balcanic, gimnaști consacrați și alții. Diverse competiții sunt incluse în programul evenimentului, precum „RomGym Trophy” la gimnastică artistică pentru bărbați și femei, Concursul Național de Gimnastică Acrobatică, Cupa Mondială de Gimnastică Aerobică, Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică și Bucharest Gym for All Festival, conform informațiilor furnizate de HotNews.ro.

Primarul orașului București a subliniat că aceste competiții constituie o oportunitate semnificativă pentru evaluarea sportivilor care vor alcătui echipa ce va concura în cadrul Campionatului Mondial de la Anvers. Această etapă este esențială în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Paris din anul 2024.

Reafirm și cu această ocazie că Primăria Capitalei sprijină sportul, lucru care se observă în activitățile care s-au desfășurat până în prezent în București. Baschet 3×3, Campionatul European de Polo, L’Etape Romania by Tour de France sunt doar câteva dintre evenimentele care au transformat Bucureștiul într-o scenă a sportului, a transmis Nicușor Dan într-o postare pe Facebook.

Desfășurarea competițiilor sportive va avea loc în cadrul Sălii Polivalente din București.

Programul evenimentului este următorul:

  • 1-3 septembrie: „RomGym Trophy” la gimnastică artistică, atât pentru masculin, cât și pentru feminin. În aceeași perioadă, vor avea loc și Campionatul Național Individual Open și Campionatul Național al Reprezentativelor de Club.
  • 4 septembrie: Concurs Național de Gimnastică Acrobatică.
  • 13-15 octombrie: Competiția RomGym Trophy Aerobic World Cup.
  • 17-19 octombrie: Campionatele Balcanice de Gimnastică Aerobică pentru categoria juniori.
  • 21-22 octombrie: Festivalul Bucharest Gym for All, care va avea loc la Circul Metropolitan București.
Previous ArticleJoi, 31 august 2023, se face curățenie generală pe Calea Moșilor, între Bucur Obor și Bd. Carol I, din Sectorul 2Next ArticleEste alertă în Europa! COVID se întoarce chiar acum cu toată forța
x
Da-mi un "Like":