Merita Citit

Inundație la secția de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni din București

Atunci când ploaia devine mai intensă, nu doar arterele rutiere din București sunt inundate, devenind greu de traversat sau chiar periculoase, ci și secția de Primiri Urgențe de la Spitalul Bagdasar Arseni. Această unitate medicală, inaugurată cu doar doi ani în urmă și care a implicat o investiție de 3,5 milioane de euro, se confruntă cu aceeași problemă. Conform unui comunicat emis de reprezentanții Spitalului Bagdasar Arseni din București, inundația a fost declanșată de o furtună.

În jurul orelor 21:20, în spațiul dedicat Urgențelor Minore, precum și în cel al Izolatorului din cadrul Unității de Primiri Urgente a SCUBA, s-a observat o infiltrare masivă de apă din tavan. Consoalele de oxigen și gaze au fost inundate. Pentru siguranța pacienților și a personalului, a fost întrerupt curentul electric. Pacienții aflați în UPU (6 persoane) au fost transferați la Sf. Ioan, iar celelalte urgențe, cu excepția Stemi, au fost redirecționate.

Consecințele inundației de în cursul nopții trecute, care a avut un impact inclusiv asupra echipamentelor, continuă să fie resimțite astăzi la Spitalul Bagdasar Arseni, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al instituției, Florin Bica. Ca urmare, în dimineața de astăzi, ambulanțele au fost direcționate către alte spitale din București.

În medie, 150-200 de persoane se prezintă pe zi la UPU Bagdasar-Arseni, potrivit medicului. Nu știu să fi fost afectată aparatura întrucât curentul electric a fost rapid întrerupt.

Din cauza inundației, activitatea din Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) rămâne suspendată, iar momentul în care situația se va remedia nu este încă clar.

Previous ArticleEste alertă în Europa! COVID se întoarce chiar acum cu toată forțaNext ArticleA crescut bilanțul dezastrului de la Crevedia, 3 morți, 57 de răniți
x
Da-mi un "Like":