Merita Citit

Începând de astăzi, studenții vor beneficia de reducere la biletele de tren

CFR Călători a transmis luni, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând cu data de 5 septembrie 2023, studenții vor putea beneficia de reduceri la biletele de tren. În prezent, aceștia așteaptă un răspuns oficial și din partea Metrorex și a Societății de Transport București (STB).

4 septembrie – 2023 CFR Călători informează că facilitățile aferente studenților la transportul pe calea ferată conform noilor acte legislative vor fi acordate începând cu data de 5 septembrie 2023. Astfel, începând cu data de 5 septembrie 2023, se vor elibera legitimații de călătorie pentru elevi și studenți cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată conform legilor: Legea învățământului preuniversitar nr. 198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023.

Vicepreședintele Educațional, Alex Stan, a declarat că, în ciuda faptului că CFR Călători a cedat și a oferit în cele din urmă reducerea, protestul studenților va continua. Aceștia așteaptă în continuare răspunsuri din partea STB și Metrorex, care să le garanteze reducerea de 90% la biletele și abonamentele de transport în comun.

CFR Călători cedează!
Presiunea din partea studenților a funcționat! Societatea civilă îşi arată forța. De mâine studenții au reducere 90% la CFR. Așteptăm răspunsul altor operatori precum Societatea de Transport București – STB SA și Metrorex. Până atunci, protestul stă în picioare.
Miercuri, 09:00, Parcul Gării de Nord.

În prezent, studenții nu au posibilitatea de a achiziționa bilete cu reducere de pe platforma online a CFR Călători, ci trebuie să le cumpere doar de la casele de bilete.

Pe data de 2 septembrie 2023, CFR Călători a emis un comunicat prin care anunța că, începând cu data de 3 septembrie 2023, elevii vor beneficia de o reducere de 100% la biletele de tren. Cu toate acestea, studenții trebuie să mai aștepte până când vor fi publicate normele metodologice aferente Legii nr. 199/2023 pentru a obține reducerea promisă. Ieri, studenții nu mai aveau nici măcar o reducere de 50%.

(…) începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, se vor elibera legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotarare de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023.

Previous ArticleReîncepe panica provocată de coronavirus. Spitalul din România unde rudele pacienților au interzisNext ArticleMarți dimineață, la Spitalul „Bagdasar Arseni” din București, a mai murit o persoană rănită în exploziile de la Crevedia
x
Da-mi un "Like":