Merita Citit

Sâmbătă, 23 septembrie, bucureștenii și turiștii sunt invitați la iMapp Bucharest – Winners League în Piața Constituției

Primăria Capitalei aduce la cunoștința publicului că sâmbătă, 23 septembrie, cetățenii din București și turiștii sunt invitați să participe la evenimentul iMapp Bucharest – Winners League, care va avea loc în Piața Constituției. Palatul Parlamentului va deveni un ecran uriaș pentru proiecțiile 3D ale acestui concurs internațional de video mapping. Intrarea este gratuită.

Primăria Capitalei, prin CREART, invită bucureștenii și turiștii la iMapp Bucharest – Winners League, concurs care transformă Bucureștiul în capitala mondială a luminii, sâmbătă, 23 septembrie, în Piața Constituției, intrarea fiind liberă, precizează PMB într-un comunicat.

Sâmbătă, 23 septembrie, începând cu ora 11:00, atât cei tineri cât și cei mai în vârstă vor avea oportunitatea de a se bucura de diverse activități în cadrul evenimentului:

  • Oferte de street food;
  • Zone de relaxare;
  • Seturi muzicale ale unui DJ;
  • Prezența artiștilor stradali.

Seara, este programat un spectacol uluitor ce îmbină arta vizuală cu tehnologia 3D. Tema acestei ediții este „CONTRASTS” și va fi creativ explorată de cele 5 echipe artistice internaționale câștigătoare ale festivalurilor partenere din Franța, Germania, Grecia, Japonia și Ungaria.

Încă de la deschiderea programului, scena va vibra pe ritmuri electronice alături de DJ CS84, iar de la ora 17.00, playlist-ul lui KOV va cuceri publicul prin dans și entertainment. În deschiderea concursului internațional de 3D video mapping va răsuna muzica renumitului artist internațional, DJ Ravin, ascultată pe toate continentele, unul dintre cei mai cunoscuți creatori ai seriei de compilații Buddha Bar. Atmosfera va fi animată şi de artiștii stradali, spectaculoși prin costumele tematice, care vor reflecta jocuri de lumini și umbre, statuile vivante, roboții cu led-uri, disco ball heads și mirror man fiind doar câțiva dintre aceștia, precizează PMB.

Participanții la cea de-a opta ediție a celui mai mare eveniment de video mapping din lume includ:

  • Echipa PostSignal, compusă din Jeremy Oury și Dorian Rigal (aceștia au câștigat Premiul Publicului la Video Mapping Festival Contest din Lille, Franța).
  • John Tettenborn și Kourtney Lara Ross (câștigători ai festivalului Genius Loci Weimar din Germania).
  • Panagiotis Tomaras (câștigătorul ediției anterioare a festivalului CosmoLights Projection Mapping din Grecia).
  • MultiScalar, un proiect creat și coordonat de Reinaldo Verde (câștigătorul Marelui Premiu al ediției din 2023 a festivalului Zsolnay Light din Ungaria).
  • Julia Shamsheieva (câștigătoarea Marelui Premiu la 1minut Projection Mapping din Japonia).

Lucrările acestor artiști vor fi proiectate pe fațada de 23.000 de metri pătrați a Palatului Parlamentului. Un juriu format din experți de prestigiu la nivel internațional în domeniul artelor audiovizuale va decide câștigătorul prestigiosului Premiu al ediției 2023.

În premieră la iMapp Bucharest, publicul îl va cunoaște pe PIXEL, noul MC virtual, generat AI cu ajutorul unei tehnologii de ultimă generație, care folosește algoritmi avansați și tehnici de învățare automată, pentru a analiza modelele de vorbire, mișcările faciale și gesturile umane, fiind mai apoi redate într-un mediu fictiv. Acesta se va adresa spectatorilor chiar de pe suprafața de proiecție, asigurând o experiență interactivă.

Informații complete despre iMapp Bucharest se găsesc AICI.

Previous ArticleUn local de pe Șoseaua Mihai Bravu a fost închis duminică, 10 septembrie, întrucât nu deținea autorizațieNext Article
x
Da-mi un "Like":