Merita Citit

Polițiștii fac percheziții domiciliare în București, la apropiații lui Vlad Pascu și la mama acestuia

În această dimineață, pe data de 14 septembrie, poliția desfășoară percheziții la locuințele apropiatelor lui Vlad Pascu, individul implicat în tragedia de la 2 Mai. Printre aceste locuințe se numără și casa mamei sale. Conform surselor Antena 3, operațiunile de percheziții vizează grupul de persoane care erau în compania lui Vlad Pascu în noaptea accidentului de la 2 Mai, precum și distribuitorii acestora. De asemenea, este investigată și mama lui Vlad Pascu, care este suspectată de comiterea infracțiunilor contra înfăptuirii justiției și de tentativă de șantaj la adresa martorilor implicați în cazul în care este implicat fiul său.

Unul dintre suspecți este D. T., o persoană foarte apropiată de Vlad Pascu. În cercul de relații al lui D. T. se află și consumatori de droguri implicați frecvent în infracțiuni legate de traficul de droguri de risc și mare risc.

De asemenea, perchezițiile vizează și alți trei tineri care fac parte din cercul infracțional extins în care se afla și Vlad Pascu, potrivit surselor. Acești patru tineri au fost văzuți împreună cu alte persoane în județul Constanța, în noaptea de 18-19 august 2023. Aceștia erau cazați la aceeași unitate de cazare, și există informații că ar fi consumat substanțe stupefiante în aceeași perioadă, înainte de tragicul accident din dimineața de 19 august.

De asemenea, D. T. este cunoscut ca un furnizor obișnuit de droguri, obținând aceste substanțe de la frații C. Ș. C. și C. C. A., ambii din București, pe care i-a aprovizionat cu cannabis în luna august și pe care ulterior le-a revândut în mod similar cu modul în care furniza droguri la petrecerile organizate de Vlad Pascu.

Comunicatul DIICOT

La data de 14.09.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București pun în aplicare 11 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București, în două cauze, astfel:
Într-o cauză, având ca obiect infracțiunea de trafic de droguri de risc, în care o persoană are calitatea de suspect, se efectuează un număr de 9 percheziții domiciliare, mai multe persoane urmând să fie aduse la audieri.
În cea de a două cauză, cercetările se efectuează sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra înfăptuirii justiției, precum și pentru infracțiuni privind regimul drogurilor, respectiv: punerea la dispoziție a locuinței in vederea consumului de droguri, trafic de droguri de risc și mare risc, două persoane având calitatea de suspect.
Față de un suspect cercetările sunt efectuate pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, iar pentru cel de al doilea pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri.
La această cauză s-a dispus reunirea unui dosar aflat pe rolul DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța, în care o persoană are calitatea de inculpat, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

Previous ArticleNext ArticleAstăzi se face curățenie în Sectorul 2, pe Calea Moșilor, între Bucur Obor și Bd. Carol I, pe sensul către Bucur Obor
x
Da-mi un "Like":