Merita Citit

Atenție! Termoenergetica a anunțat că astăzi începe încărcarea cu apă a instalațiilor interioare și face și probele de presiune

Termoenergetica a comunicat că începe astăzi operațiunea de umplere cu apă a instalațiilor interioare și efectuarea probelor de presiune. Aceste măsuri au ca scop pregătirea rețelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire (2023-2024). Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) a informat cetățenii bucureșteni cu privire la începerea acestor activități.

Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti (CMTEB) S.A. anunţă vineri că, luni, 18 septembrie 2023, începe încărcarea cu apă a instalaţiilor de alimentare cu energie termică, concomitent cu efectuarea probelor de presiune la instalaţiile interioare. Acţiunile sunt necesare în vederea pregătirii reţelei de termoficare pentru noul sezon de încălzire 2023-2024”, declară CMTEB.

Compania i-a rugat pe oameni să finalizeze lucrările la instalațiile interioare din clădiri până în data de luni, 18 septembrie 2023, pentru a preveni incidente precum inundațiile.

CMTEB a reamintit bucureștenilor că este responsabilitatea asociațiilor de proprietari să se asigure că instalațiile interioare ale imobilelor sunt funcționale și finalizate până la data menționată anterior.

Rugăm clienții companiei să se asigure că lucrările la instalaţiile interioare din imobile vor fi finalizate în timp util, astfel încât să fie evitate incidentele (inundaţii în apartamente sau în subsolurile blocurilor) ce pot apărea odată cu încărcarea acestora. Vă reamintim că este obligația asociaţiilor de proprietari de a se asigura că instalaţiile interioare proprii (de alimentare cu energie termică) sunt în stare de funcţionare şi că sunt finalizate lucrările din interiorul imobilelor.

Termoenergetica a informat că, deși procesul de umplere a țevilor cu apă începe astăzi, apartamentele nu vor fi încălzite în acest moment. Data exactă la care furnizarea agentului termic pentru încălzire va începe va fi anunțată ulterior, după îndeplinirea tuturor condițiilor legale, conform prevederilor din Hotărârea de Guvern nr. 425/1994, modificată prin Hotărârea de Guvern nr. 337/2018.

Totodată, vă comunicăm că, potrivit prevederilor articolului 30, alineatul (4) din Legea nr.325/2006 a serviciului public de alimentare cu energie termică, publicată în Monitorul Oficial nr.651/27.07.2006, debranşarea instalaţiilor interioare de încălzire şi/sau pentru apă caldă ale consumatorilor de energie termică dintr-un condominiu nu poate fi efectuată pe parcursul sezonului de încălzire”, a mai menționat Compania.

Previous ArticleNicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în BucureștiNext ArticleSe lucrează intens la consolidarea imobilului de pe Str. Bărăției nr. 50 din București
x
Da-mi un "Like":