Merita Citit

Nicușor Dan anunță că prețul gigacaloriei rămâne neschimbat în București

Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, a asigurat cetățenii că prețul gigacaloriei nu va suferi modificări în această iarnă. El a adăugat că în urma lucrărilor de reparații efectuate și punerii în funcțiune a centralei de la Titan, se anticipă un număr mai mic de avarii în București în timpul sezonului rece. Primarul a menționat, de asemenea, că spre sfârșitul iernii, vor fi activate cele 20 de centrale termice de cartier.

Nicușor Dan a comunicat recent că, în urma unei înțelegeri cu consilierii generali, prețul gigacaloriei pentru această iarnă va rămâne neschimbat în București. Astfel, locuitorii Capitalei vor plăti aceeași sumă ca și anul trecut, respectiv 346 de lei pentru gigacalorie.

Prețul gigacaloriei nu va crește în această iarnă. Este înțelegerea pe care am avut-o cu consilierii generali. Bucureștenii vor plăti (n.r gigacaloria) tot 346 de lei cât au plătit și iarna trecută, a afirmat primarul Capitalei, conform economedia.ro.

Nicușor Dan a programat o ședință extraordinară a Consiliului General al Municipiului București pentru ziua de luni, 18 septembrie, iar unul dintre punctele de discuție va viza acest subiect. Scopul întâlnirii este să se completeze procedurile necesare pentru ca municipalitatea să achite aproximativ 400 de milioane de lei. Primarul Capitalei a subliniat că aceasta nu reprezintă o problemă financiară, ci mai degrabă una de natură tehnică. Primăria Municipiului București este la zi cu plățile, „ba chiar suntem în avans”, precizează primarul general.

Există, însă patru mari surse de pierderi pe care compania le înregistrează generate de mecanismul legislativ și administrativ și pe care Consiliul General le poate plăti pentru a echilibra compania. Se scumpește gazul și durează mult până când Elcen și ceilalți producători își modifică prețurile și apoi alte trei luni până când Termoenergetica își actualizează prețurile cu care vinde către populație. Pe prețul vechi de gaz, Termoenergetica vindea cu 200 de lei, iar pe prețul nou de gaz trebuie să vândă cu 350 de lei ca să fie economic, și atunci trei luni a vândut cu 200 în loc de 350 lei și asta înseamnă câteva sute de milioane lei. După aceea există și alte tipuri de cheltuieli, menționează Nicușor Dan.

După o vară marcată de numeroase avarii în sistemul de termoficare al orașului, primarul Nicușor Dan le asigură pe locuitorii Bucureștiului că situația se va îmbunătăți în această iarnă. În sezonul rece următor, se planifică punerea în funcțiune a centralei de la Titan, iar spre finalul iernii se va activa și rețeaua de 20 de centrale de cartier.

Previous ArticleNext ArticleAtenție! Termoenergetica a anunțat că astăzi începe încărcarea cu apă a instalațiilor interioare și face și probele de presiune
x
Da-mi un "Like":