Merita Citit

Vreți să-i descoperiți istoria? Se organizează tururi ghidate gratuite despre istoria, arhitectura și patrimoniul Sectorului 2

Sectorul 2 le oferă celor pasionați de istorie ocazia de a participa la tururi ghidate gratuite care explorează patrimoniul și arhitectura sectorului. Aceste tururi sunt organizate în fiecare weekend, până la data de 1 octombrie inclusiv. Pentru a participa, este necesară înregistrarea prealabilă, în scopul evitării aglomerației.

La pas prin Sectorul 2.
Descoperiţi istoria şi arhitectura Sectorului 2 prin tururi ghidate gratuite, transmite Primăria Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Până pe data de 1 octombrie, inclusiv, în fiecare weekend, cei care sunt pasionați de patrimoniu, cultură, arhitectură și istorie sunt invitați să participe la tururi ghidate gratuite în Sectorul 2 al Bucureștiului.

Iată calendarul tururilor ghidate:

  • Sâmbătă, 16 septembrie 2023: „Pe urmele lui Mircea Eliade” – Povești din mahalaua Mântuleasa.
  • Duminică, 17 septembrie 2023: „Arhitectură și modernism” – Pe urmele evoluției arhitecturii bucureștene la început de secol XX.
  • Sâmbătă, 23 septembrie 2023: „O plimbare prin Târgul Obor” – Plimbare prin Târgul Moșilor și Oborul de vite de odinioară.
  • Duminică, 24 septembrie 2023: „O plimbare prin Târgul Obor”.
  • Sâmbătă, 30 septembrie 2023: „Bucureștiul minorităților” – O reconstituire a unei realități urbane dispărute, Bucureștiul multicultural.
  • Duminică, 1 octombrie 2023: „Bucureștiul minorităților”.

Fiecare tur ghidat poate primi maximum 60 de participanți, așa că este necesară înregistrarea prealabilă.

Pentru înscrieri, puteți completa un scurt formular disponibil aici, unde veți găsi și mai multe informații despre fiecare traseu, inclusiv punctul de plecare și ghizii disponibili.

Nu ratați ocazia de a descoperi istoria locală, dincolo de prezentările turistice clasice şi de cele câteva obiective turistice cunoscute de toată lumea.
Proiectul „La pas prin Sectorul 2” este organizat de Asociaţia Turism Istoric, cu susţinerea financiară a Primăriei Sectorului 2, concluzionează Primăria Sectorului 2.

Previous ArticleAtenție! Bucureștenii își pot achiziționa abonamente lunare sau anuale de zi în Sectorul 3, pentru locurile de parcare nenominaleNext Article
x
Da-mi un "Like":