Merita Citit

Ieri dimineață, 18 septembrie, au avut loc percheziții DNA la Administrația Spitalelor din București

În dimineața zilei de 18 septembrie, au avut loc percheziții efectuate de către DNA la sediul Administrației Spitalelor din București. Directorul general adjunct al instituției, Cristian Plută, este suspectat că ar fi implicat într-o anchetă privind posibile acte de corupție săvârșite în perioada aprilie-august 2023.

Procurorii anticorupție au efectuat descinderi la sediul Administrației Spitalelor București pentru a investiga presupuse fapte de corupție. Potrivit informațiilor furnizate de Antena3.ro, Cristian Plută ar fi în vizorul anchetatorilor și este suspectat că ar fi primit mită în două tranșe distincte: o dată în valoare de 20.000 de euro și a doua oară în sumă de 300.000 de lei. Mita ar fi fost obținută în schimbul încheierii unor contracte de achiziții publice.

De asemenea, verificări sunt efectuate cu privire la numirea unor persoane în funcții de conducere în cadrul unor spitale din București.

Ministerul Sănătății a ridicat preocupări cu privire la modul în care au fost încheiate contractele de consultanță, subliniind că au fost semnate contracte în mod repetat pentru servicii de consultanță. Aceasta a avut loc în contextul în care mai multe proiecte de reabilitare și echipare a ambulatoriilor din spitalele Victor Babeș, Filantropia, Sfânta Maria și Obregia au rămas în urmă.

Comunicatul de presă emis de DNA:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, comise în perioada aprilie – august 2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică și cu numirea unor persoane în funcții de conducere a unor unități spitalicești de pe raza municipiului București.
În cursul zilei de 18 septembrie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în opt locații, situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.
În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.
Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Previous ArticleÎncepând cu data de 1 noiembrie 2023, angajații de la metrou vor avea salarii mai mariNext ArticleVeste bună! În perioada următoare, bucureștencele din Sectorul 5 vor beneficia de Teste Papanicolau gratuite
x
Da-mi un "Like":