Miercuri, 4 octombrie, este Ziua Mondială a Animalelor, iar Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” sărbătorește această zi specială. Echipa muzeului a pregătit activități speciale pentru a marca această zi, iar intrarea la eveniment va fi gratuită. Toți cei care iubesc animalele, indiferent de numele pe care îl poartă, sunt așteptați să petreacă această zi la Muzeul Antipa, unde vor avea ocazia să se bucure de evenimente speciale dedicate Zilei Mondiale a Animalelor.
În plus, pentru iubitorii de câini și pisici, există o oportunitate minunată de a-și aduce acasă un nou prieten. ASPA și Asociația TNR vor organiza un târg de adopții care va avea loc pe peluza Muzeului și va oferi șansa de a oferi un cămin iubitor unui animal aflat în căutarea unei familii.
„Sperăm ca toți participanții să-și găsească un companion blănos. ASPA și TNR precizează că patrupedele sunt sănătoase, microcipate, deparazitate, vaccinate și, în funcție de vârstă, sterilizate”.
Iată ce scrie pe pagina de Facebook ASPA București:
”Sărbătorim Ziua Internațională a Animalelor miercuri, 4 octombrie 2023, printr-un târg de adopții organizat la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”.
„Iubitori de animale, vă așteptăm să adoptați un cățel de la ASPA sau o pisică de la Asociația TNR, la târgul care va avea loc pe peluza Muzeului, la Piața Victoriei”.
Cu ocazia Zilei Mondiale a Animalelor, Jandarmeria Română va oferi demonstrații de dresaj canin și ecvestru la Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa”. Vizitatorii sunt încurajați să participe la aceste activități speciale.
Pentru cei mici, va fi disponibilă o zonă specială unde își pot exersa abilitățile artistice prin desenat și colorat animalele preferate.
Programul evenimentului este următorul:
- Vizitarea gratuită a expoziției permanente între orele 10:00 și 19:00.
- Târg de adopții pentru câini și pisici între orele 10:00 și 16:00.
- Activitate de desenat și colorat animale preferate între orele 10:00 și 18:00.
- Demonstratii de dresaj canin și ecvestru între orele 12:00 și 18:00.
Ziua Mondială a Animalelor a fost instituită în 1931 în cadrul unei convenții ecologiste din Florența și are ca scop atragerea atenției asupra creșterii îngrijorătoare a numărului speciilor de animale aflate în pericol de dispariție. În prezent, această zi are menirea de a recunoaște importanța animalelor atât în mediul natural, cât și în viața oamenilor.