Asociația Parcul Natural Văcărești organizează un eveniment de tip eco-bioblitz și le oferă bucureștenilor o invitație de a se alătura în explorarea și conservarea Pajiștii Petricani.
„Haideți să descoperim și să îngrijim Pajiștea Petricani, o puțin cunoscută comoară verde al Bucureștiului! Sâmbătă, 4 noiembrie, de la ora 10, vă invităm la un eco-bioblitz. Poate vă sună puțin complicat, dar nu este”.
Asociația Parcul Natural Văcărești le transmite bucureștenilor o invitație specială. Evenimentul va combina acțiuni de ecologizare cu ocazia de a admira și proteja Pajiștea Petricani. Participanții vor colecta deșeuri rămase pe pajiște și vor avea ocazia să descopere și să observe păsări, fluturi și broscuțe în habitatul lor natural.
Punctul de întâlnire pentru eveniment este Aleea Ștrandului Tei, în fața sediului Romsilva, și puteți găsi coordonatele GPS Aici.
Pentru a participa, este necesar să completați un formular disponibil Aici.
Pajiștea Petricani, situată în apropierea sediului Romsilva, în vecinătatea Șoselei Petricani, este un loc important pentru biodiversitate și se străduiește să devină o arie naturală urbană. În luna mai, Asociația Parcul Natural Văcărești a anunțat planurile de amenajare a unui traseu tematic dedicat biodiversității și de a crea un spațiu pentru comunitate.
Recent, au început să fie instalate panouri informative pentru a ajuta vizitatorii să înțeleagă istoria locului, să identifice speciile de plante și animale din zonă și să contribuie la conservarea acestui mediu natural unic. Totuși, în ultima lună, zona a fost afectată de mai multe incendii, așa că asociația face un apel la oameni să nu arunce chiștoace de țigări pe sol și să nu facă foc în afara zonelor special amenajate, pentru a proteja această frumoasă pajiște.
„Doar ce am început amenajarea traseului de pe Pajiștea Petricani și deja ne confruntăm cu primul incendiu. Colegii care se ocupă de montarea panourilor au mers pe teren pentru a face câteva retușuri și au constatat că au ars aproximativ 1.000 de metri pătrați de vegețație, inclusiv stuf și arbuști. Având în vedere că ieri a plouat, bănuim că incendiul a avut loc în weekend.
Vă rugăm, nu aruncați chiștoacele de țigări pe jos și nu faceți grătar decât în locurile special amenajate! De asemenea, nu ezitați să sunați la 112 când vedeți un incendiu”.